Cathetan Akhir Taun Kanggo Gubernur

Wektu taun lumaku cepet banget. Kasunyatane, cepet banget kanggo mujudake impenku sing gedhe ing organisasi BEM FE UNHASY Tebuireng. Miwiti saka ‘kacilakan’ sistem organisasi, aku pungkasane dadi peran pimpinan BEM. Lan saiki ana rasa sedhih ing ati. Yen wektu bisa ditundha, aku pengin ngatur maneh program sing gagal mlaku.

Nanging khayal lan kepengin banget telat wektu iku bodho. Urip bakal terus karo utawa tanpa panjaluk. Ngadhepi jaman biyen kanthi nduwur sirah minangka cara kanggo nuwuhake rasa bangga. Aku seneng amarga aku wis menehi inspirasi kanggo atusan siswa kanggo nggawe kader kepemimpinan ing sawijining organisasi. Aku bangga dadi Pilih ing acara perdana partai demokrasi mahasiswa ing Fakultas Ekonomi, UNHASY Tebuireng.

Sanajan aku asring ngalami konflik batin, kabeh mau minangka akibat saka posisi. Aku kudu milih ing antarane nggawe karir kerja lan maju ing organisasi. Aku ora getun ninggali karir Staff Keuangan sing digawe telung taun kanthi angel. Malah aku wis nolak tawaran promosi menyang Markas kanggo kepentingan dheweke. Iki minangka pengorbanan paling gedhe sing kudu dakbayari kanggo ngatur.

Konflik peran ora kalah nantang kekuwatan. Akeh wektu, gaweyan, pikiran, lan biaya wis dibayar ing proses iki. Aku wiwit lali kabeh. Ayo gaweyan lan irungnya kringete dibayangke ing laporan pertanggungjawaban lan memori kabeh fungsi BEM. Aku durung bisa ngaku sukses. Nanging paling ora, aku sing pertama njaga demokrasi ing UNHASY anyar. Aku mungkasi cathetan taun kanggo Gubernur kanthi esem bangga, Agus Siswoyo.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *