Entuk Kabiasaan sing Ala, Seneng Online ing Warkop Nganti Lali Ngeblog

Dadi blogger mulang kita supaya terus aktif lan sregep nulis artikel anyar. Saben kegiatan kita minangka sumber inspirasi sing bisa diterjemahake ing tulisan sing berkualitas. Sayange, ora kabeh blogger duwe katekunan nindakake rutin nulis kanthi bener. Umume blogger pamula mung menehi langkah tengah nalika miwiti nggawe blog pribadi.

Saiki kita bisa ngakses internet kanthi gampang lan murah. Kanthi mung Rp 2.000, kita bisa online ing toko kopi nalika ngombe kopi lan guyonan karo kanca-kanca. Penake iki sing asring nggawe blogger pemula dadi ora kepenak mula lali karo tujuane nulis artikel blog. Nulis artikel blog mbutuhake fokus lan konsentrasi sing cukup supaya ide sampeyan bisa diwenehake liwat rangkaian tembung lan ukara.

Kebiasaan sing asring ditindakake para blogger pamula yaiku seneng banget ngobrol ing media sosial, yaiku WhatsApp, Facebook, telegram, Line, Twitter utawa media sosial liyane. Dheweke lali yen nggawe blog pribadi minangka bagean sing luwih penting tinimbang interaksi ing situs jejaring sosial utawa media sosial. Dheweke nindakake kebiasaan iki saben dina saengga dianggep normal. Kasunyatane, kegiatan iki ngrugekake mbesuk blog.

Pecah lingkaran jahat sing wis ngubengi urip sampeyan nggawe blog pribadi. Yen suwene iki sampeyan wis puas babagan gampang ngakses internet banjur sok-sok digawe disiksa amarga ora entuk koneksi internet. Cara paling gampang yaiku mateni paket data internet ing ponsel sampeyan sajrone sawetara jam. Anggere internet ora nyambung karo ponsel sampeyan, gunakake wektu kasebut kanggo nulis artikel blog sabisa-bisa.

Sampeyan ora usah wedi nalika nulis artikel blog. Tulisake pirang-pirang ide sing bisa dipikirake. Langsung nglakokake ide menyang serangkaian ukara sing ngemot siji tujuan nulis artikel kasebut. Terus nulis lan yen sampeyan rumangsa bosen, coba uwal saka ide kasebut. Aja gelem dadi budak karo bosen. Kesel nyedhak kesed. Malas nyebabake sampeyan alon gerakane.

Yen sampeyan wis nulis, nerbitake langsung lan aja ngenteni nganti sampurna. Elinga yen kasampurnan dudu duweke manungsa, mula ora wajar yen nulis ora sepisanan. Bebarengan karo latihan nulis sing terus, sampeyan bakal bisa dadi blogger sing sukses nulis tanpa rumangsa kepeksa.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *