Kopyah Kanggo Pak

Wong tuwa dadi conto kanggo anake. Tingkah laku wong tuwa sing bisa dipuji bisa nyengkuyung bocah-bocah supaya nindakake kabecikan ing kasunyatan.

Alhamdulillah, wulan pasa teka maneh. Aku ora nemoni akeh alangan ing dina pisanan pasa wajib iki. Esuk aku terus mulang ing Sanggar Genius Yatim Mandiri. Dina iki, ana enem saka sepuluh siswa sing ndaftar ing sanggar. Proses sinau lumaku kaya biasane. Bisa uga amarga isih jam wolu esuk mula pikirane bocah-bocah isih seger.

Sawise metu saka studio jenius, aku terus menyang omahe Rafif kanggo ngrampungake sawetara soal ujian promosi kelas. Ora suwe aku sibuk ing omah. Aku mriksa persiapan blanja klambi lebaran kanggo bocah yatim piatu. Aku ditulungi aplikasi blanja online sing luwih gampang tuku blanja saka omah. Yen ngono, sampeyan bisa ngrasakake mupangate blanja online kanggo ngirit energi.

Aku asring blanja kanggo alat agama, kanggo kabutuhanku dhewe lan kanggo anak-anake. Wektu iki aku njaluk panjaluk khusus saka sampeyan. Dheweke njaluk tuku kopyah ireng kanggo sholat tarawih. Aku uga tanpa takon maneh menyang toko mode Muslim. Ukuran kopyahku udakara rong nomer ing ndhuwur sirahku. Aku tuku Kopyah wiwit wingi awan.

Sampeyan wis nganggo kopyah wiwit bengi, ing dina pertama sholat tarawih. Lan bengi sampeyan isih nggunakake kopyah kanggo tarawih nomer loro ing mesjid. Aku seneng yen sampeyan siyap ndedonga maneh ing mesjid. Mungkin dheweke wis nemokake pandhuan sing digoleki.

Ibu asring crita babagan masa mudha, sing asring ngentekake wektu ing mesjid. Bapak nalika isih enom biyen turu ing mesjid karo kanca-kancane. Bisa dikandhani, bapak kasebut minangka pemuda mesjid sing rajin nyembah lan nulungi wong liya. Komitmen lan kerja keras ing bermuamalah ora bisa ditakokake. Dheweke aktif banget ing mesjid, mula dheweke kalebu ing pasar calon Modin ing desa sing disenengi iki.

Nganti sawijining dina, Rama sibuk banget nyambut gawe lan nyukupi kebutuhan kulawarga lan dheweke banjur jarang sholat ing mesjid. Mangkene uga wis pirang-pirang taun. Bapak sibuk golek dhuwit awan lan wengi kanggo ngopeni bojone lan anak lima. Petualangan uripe ora mung kedadeyan ing desa iki. Minangka kulawarga, kita nate pindhah menyang desa sing nyebrang Kali Brantas sing adoh banget.

Saiki Bapak wis diangkat dadi warga dadi pengurus. Pakaryanipun bapak yaiku njaga bersih makam. Wis rampung kanthi rajin. Dheweke pancen seneng banget karo tugas iki. Wis akeh pujian saka warga ing kene kanggo Bapak nanging aja nguciwakake. Semono uga, wis akeh upaya para pengrajin cemburu sing nyebar fitnah, nanging Bapak tetep kerja tanpa peduli karo cangkeme sing sinis.

Saiki sampeyan wis nggunakake kopyah ireng anyar kanggo shalat ing mesjid. Aku ora ngerti ing endi pandhuan kasebut ditemokake. Wayahe seda warga sing wis nggugah jiwane supaya eling marang Gusti Allah maneh. Aku ora peduli karo macem-macem tuduhan kasebut. Aku mung bisa ngucapke matur nuwun amarga sampeyan luwih cedhak karo Gusti Allah. Muga-muga sampeyan bisa dadi istiqomah ing dalane Allah.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *