Ngeblog Kuwi Dudu Cara Cepet Dadi Sugih

Pengalaman blogging sepuluh taun nggawe aku dadi introspektif lan sadar. Wah, jebule dadi penulis artikel blog ora gampang kaya sing dibayangake bocah anyar. Upaya sing sampeyan lakoni ing blog kalebu kekuwatan otak, sabar, kekuatan otot lan pandonga sing ora ana enteke. Asil proses bisa uga ora dirasakake pirang-pirang taun.

Oalah, sampeyan butuh kabeh awak lan jiwa kanggo nggayuh tujuan iki. Sepira akeh pengorbanan sing kudu dak lakokake kanggo tekan papan sing dakkarepake saiki. Lan aku matur nuwun banget yen sepuluh taun kepungkur aku entuk luwih saka sing dakarepake saka blogging.

Kanggo sampeyan sing ngarep-arep entuk dhuwit cepet utawa gaji tetep, sampeyan ora kudu nyoba dadi penulis blog. Yen sampeyan pengin entuk dhuwit kanthi gampang nanging ora akeh gaweyan, luwih becik sampeyan melu lotre, korupsi utawa mung ngenteni pusaka. Iki serius. Blogging ora bisa nggawe sampeyan sugih amarga ora bisa produktif ing internet. Saliyane, blogging biasane dadi kegiatan konsumtif. Mikir kanthi tenang.

Nalika blog, sampeyan mesthi butuh sambungan internet, energi, wektu, lan papan sing kepenak supaya pikirane bisa mili. Kabeh iku butuh dhuwit, alias modal. Dadi, aja kejiret ing iklan blogger utama, sing kadang nganggo basa hiperbola lan ngemot jebakan Betmen. Siji cara bisa uga ora bisa digunakake kanggo kabeh blogger.

Dadi, bagean saka blogging sing bisa nggawe sampeyan sugih? Sampeyan kudu monetisasi utawa monetisasi blog supaya bisa ngasilake dhuwit. Ana akeh cara kanggo nggawe artikel blog dadi sumber penghasilan. Yen sampeyan sabar lan cukup angel nglawan, coba pariwara PPC. Sampeyan bakal dibayar adhedhasar jumlah klik ing iklan sing sampeyan lakoni. Nanging yen sampeyan ora pengin rumit, tinggalake artikel blog sampeyan kanthi kesan kesan iklan.

Ing sawijining dina mesthi ana perusahaan sing kepengin nggunakake layanan penempatan konten ing blog sampeyan. Google cukup seneng karo blogger kreatif. Saben karya asli sampeyan minangka winih dhuwit. Konten sing luwih asli sing sampeyan tandur, ing sawijining dina sampeyan bakal panen. Lan proses iki ora cekak. Perlu wektu suwe yen kunjungan saka Google bisa ditindakake kanthi alami.

Ana akeh kanca sing kepengin blogging amarga dheweke lagi drool gambar gambar transaksi. Ngenteni! Ngenteni sedhela. Ndandani pola pikir sampeyan luwih dhisik sadurunge sampeyan kuciwa lan negesake aku minangka panyebar hoax. Mung siji pesen saka aku. Kerep nuduhake keuntungan karo para pamiarsa.

Ora preduli sepira gedhene kabecikan sing sampeyan wenehake maneh. Yen ana akeh wong sing bisa nulungi, dheweke ora bakal males menehi hadiah kanthi langsung utawa ora langsung. Aja ngarep-arep bakal entuk asil instan. Kerep Gusti Allah males kabecikan sampeyan suwene mung kanggo nyoba sabar sampeyan. Kepiye sampeyan? Apa sampeyan siyap blog?

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *