Nguji Kasabarane Wong Tuwa Nalika Sinau ing Omah Sajrone Mangsa Pagebluk Corona

Riza Triani bersama salah satu anak berkebutuhan khusus
Riza Triani bersama salah satu anak berkebutuhan khusus

Kagiyatan sinau ing omah wis suwene setaun luwih. Saben siswa diwenehi kesempatan kanggo sinau ing omah manawa pamrentah ngurus supaya bisa nyegah panyebaran wabah virus Corona. Kawicaksanan iki ditindakake dening umume pamrentah daerah ing Indonesia, kalebu Kabupaten Jombang. Pendidik lan staf pendhidhikan terus ngawasi kemajuan sinau siswa saka sekolah.

Dinas Pendidikan dan Budaya Kabupaten Jombang nggawe peraturan kanggo nyepetake proses pembelajaran ing omah. Iki minangka kesempatan sing apik kanggo wong tuwa kanggo ngancani anake sinau ing omah. Wong tuwa bisa ngerti lan ngerti potensi akademik lan non-akademik anak-anake. Yen kabeh wektu iki, wong tuwa sibuk makarya lan ora cukup wektu kanggo ngancani anak-anake kanggo sinau, mula sinau ing omah minangka kesempatan sing apik kanggo kalorone pihak supaya luwih kenal.

Nanging, ana sawetara keluhan saka wong tuwa yen dheweke ngancani anake sinau ing omah. Dheweke ngakoni yen dheweke ora cukup sabar nalika ndhidhik anak ing omah. Umume wong tuwa ora duwe semangat pedagogis sing cukup saengga sabar nalika ndhidhik bocah ing omah ora bisa ditindakake kanthi kegiyatan sinau ing omah. Yen ngono, mula dheweke bakal ngerti peran penting guru ing pendhidhikan bocah.

Alangan liyane sing kudu digatekake guru lan pamrentah yaiku kabutuhan biaya tuku pulsa. Wong tuwa ngakoni manawa dheweke melu tuku kridit kanggo kegiatan sinau online sing ditindakake anak ing omah. Yen kulawarga duwe telung anak sing sekolah ing SMP, SMP lan SD, mula sampeyan bisa ngetung udakara sepira sing kudu dibuwang wong tuwa rupiah kanggo kabutuhan kredit.

Pamrentah kanthi cetha ndhesek para pendhidhik supaya ora nyusahake siswa lan wong tuwa sajrone sinau ing omah. Guru dilarang nambah masalah tuwane siswa ing tengah pandemi virus corona. Kosok baline, guru kudu terus menehi kesenengan marang siswa anggere siswa nindakake kegiyatan sinau ing omah.

Kepiye pengalaman sampeyan ngewangi kegiatan sinau bocah ing omah? Apa sampeyan nate nggrundel amarga tumindak bocah ing omah nalika pandemi virus Corona? Mangga nuduhake crita ing kolom komentar.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *