Ngundhuh Woh Pakulinan Ndunga Sadurunge Sinau

Bocah-bocah padha niru banget. Sifat sing diulang bakal dadi watak awake dhewe. Tembung pendidikan sing wicaksana iku bener. Wingi lan dina iki aku sibuk karo kegiyatan khotmil quran. Kagiyatan Khotmil Quran diwiwiti wiwit jam lima esuk nganti jam papat sore. Aku kudu kliwat kesempatan mulang ing TPQ Al-Mujahiddin amarga aku minangka sampul khotmil quran, yaiku maca ayat-ayat Quran juz 30.

Matur suwun, wis ana loro siswa ICME STIKES KKN sing gelem nulungi aku mulang para siswa. Sanajan mangkono, aku mesthi kuwatir nilar dheweke. Untunge, para siswa wis ngerti hak lan kewajibane supaya kegiyatan mulang lan sinau ora rumit. Tanpa prentah, dheweke ngatur lokasi kegiatan lan nyiapake mikropon.

Ora suwe banjur keprungu surak-surak shalat Asmaul Husna saka juru tutug mesjid. Swara teken Berlin lan Naila ngebaki ruang pamireng. Sanalika, aku lagi ngeling-eling Al-Quran lan wis tekan juz 30 surat Al-Maun. Papan dununge mesjid lan omahe Pak Sunarji sing dak sholat ora adoh banget. Rong sumber swara kasebut udakara 20 meter.

Aku nemoni masalah iki. Ing tangan siji aku pengin mungkasi swarane bocah TPQ liwat cangkeme mesjid, ing tangan liyane uga aku seneng yen dheweke duwe kesadaran kanggo miwiti sinau kanthi donga Asmaul Husna

Kedadeyan ing ndhuwur mung minangka pethikan crita dinamika pendhidhikan bocah ing desa kasebut. Sampeyan bisa uga nemoni kedadeyan sing padha ing papan liya. Apa wae bentuk acara kasebut, bocah minangka woh pendhidhikan kanggo wong tuwa, guru lan lingkungan. Pikiran lan jiwa bocah kaya subur, lemah prawan sing durung nate ditandur.

Yen wong tuwa, guru lan lingkungan sing dipanggoni mulang babagan nilai kabecikan, mula bocah kasebut bakal tuwuh dadi wong sing luhur lan tangguh. Kosok baline uga bener. Pendhidhikan komunitas sing ora apik uga bakal ngasilake kabiasaan ala tumrap tumindak saben dinane bocah.

Kepiye babagan pengembangan pendidikan bocah ing wilayah sampeyan manggon? Apa sampeyan isih ngerti asil piwulang kebiasaan sing pinuji ing kana? Mangga nuduhake crita ing kolom komentar.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *