Nuwuhake Motivasi Bocah Liwat Wit Cithakan

Bocah-bocah iku visualis sejati. Akeh sing sinau ditindakake kanthi ndeleng lan nuladha tumindake wong liya. Ora mung iku, sisi visual bocah pancen kuwat mbentuk watak tumindak ing saben dinten. Adhedhasar panemu kasebut, panulis nyoba nguripake motivasi sinau bocah Dukuh Guwo kanthi nggawe wit ideal. Gagasan nggawe wit cita cita diwiwiti saka panulis sing gabung karo grup whatsapp Sister School, sing nyritakake nggawe Pohon Wishes Wong Tuwane. Sapa sing ngira yen pacelathon ing antarane anggota WAG ngasilake ide wit impen.

Panulis ngundang sawetara bocah Sanggar Genius kanggo motong kertas warna wingi dina Minggu esuk. Panulis ora nerangake apa makalah sing bakal digunakake. Panulis mung njaluk supaya nggawe pola godhong lan kembang kanthi macem-macem ukuran. Sabanjure, dheweke ngethok pola siji-siji. Minggu awan, bocah-bocah Sanggar Genius kumpul maneh ing kelas TPQ Al Mujahiddin. Dheweke wiwit nulis godhong lan kembang sing dikethok kanthi nulis impen. Contone: Ustadzah Egy, Dokter Isna, Mayor Jenderal Yazid Aniam, lan liya-liyane.

Tulisane wis rampung lan siap disisipake. Bocah-bocah pancen seneng banget nemplek ing selembar kertas sing penulis tancepake ing tembok. Panulis nerusake kegiatan iki dina Senen awan karo siswa lan siswa TPQ Al Mujahiddin. Kelas digunakake bebarengan karo siswa Sanggar Genius lan siswa TPQ. Penting, supaya dheweke bisa nuduhake fasilitas kanthi harmoni. Kajaba iku, kanthi wit cita-cita sing saben dina weruh, dheweke bakal mesthi eling ing pikirane supaya terus ngupayakake. Cara iki cukup gampang nanging wis kabukten efektif ing pirang-pirang kasus. Cithakan kudu dibayangake supaya bisa nyedhak nyata lan bisa dadi kasunyatan.

Wit cita iki bisa uga ora liya yaiku selembar kertas lawas. Cita cita sing tinulis bisa owah suwe-suwe. Ora preduli. Luwih becik ngrencanakake gerakan strategis tinimbang ora katut karo aliran urip. Alon-alon nanging mesthine, panulis wiwit ningkatake sistem pembelajaran ing kelas TPQ. Pengurangan jumlah guru TPQ meksa panulis supaya luwih kerja ing otak supaya bisa nyedhiyakake pendhidhikan sing paling apik kanggo para siswa, kalebu siswa studio jenius. Muga-muga langkah-langkah cilik kasebut bisa nggawe dheweke luwih semangat sinau.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *