Pacelathon Rame ing Media Sosial, Ketemuan Mung Dadi Wacana

Pakulinan masarakat Muslim Indonesia ing wulan puasa Ramadhan yaiku nindakake pasa bebarengan utawa bukber. Kegiatan bukber bisa ditindakake ing komunitas cilik uga klompok gedhe sing ngundang anane akeh wong sing salah.

Salah sawijining komunitas sing aktif interaksi liwat media sosial lan jaringan sosial yaiku alumni sekolah. Lulusan sekolah aktif ngobrol liwat aplikasi WhatsApp, Facebook lan Telegram. Pacelathon kasebut duwe macem-macem topik, wiwit saka prekara humor babagan kedadeyan urip saben dina lan konsultasi karo masalah urip sing serius.

Kumpulan alumni khas sajrone wulan pasa yaiku nindakake pasa bareng utawa bukber. Rencana Bukber asring dikumandhangake dening alumni sekolah liwat klompok WhatsApp. Dheweke mesthi takon kapan lan ing endi rencana ngetrapake Bukber ing antarane alumni sekolah. Maneka warna ide digawe kanggo nggawe obrolan sing rame. Nanging, nyatane yen pasa bebarengan mung dadi wacana.

Jarang banget kita nemokake kegiatan cepet ing antarane alumni institusi pendidikan ing ngendi kabeh anggotane nglumpuk. Saben alumni duwe kegiyatan sing beda-beda amarga duwe karier ing macem-macem kutha sing beda-beda. Dheweke angel banget bisa kumpul lan sesambungan kaya nalika sekolah.

Babagan liyane sing nyebabake alumni Bukber mung dadi wacana yaiku prestise sing dhuwur ing kalangan alumni sekolah. Wis dudu rahasia maneh yen saben ana rapat ing antarane lulusan sekolah, dheweke padha saingan nuduhake kabecikan lan sukses ing urip.

Sithik banget sing pengin nerangake sejatine urip. Nanging, dheweke seneng banget ngandhani kaluhuran lan kesuksesane bisnise nalika kanca karo kanca lawas. Iki minangka wujud rasa cemburu sosial liyane sing bakal ditindakake nalika rapat antara alumni institusi pendidikan.

Puasa bareng kudu dadi papan kumpul kanggo alumni sing wis suwi suwi pisah. Nanging, nyatane, Bukber ing wulan pasa mung minangka kontes prestise antarane alumni. Mungkin mung sawetara wong sing pengin kumpul maneh karo kanca-kanca lawas utawa kanca sakelas sing wis dikenal sadurunge.

Muga-muga kawicaksanan pasa Ramadhan iki bisa nggawe kita kabeh dadi wong sing luwih asor lan bisa ngurmati anane wong liya. Sanajan ketemu karo alumni sekolah, kita kudu menehi salam lan dhukungan kanggo sukses urip bebarengan. Aja nganti amarga wirang ngadhepi kasunyatan manawa kita ngrusak hubungan karo kanca-kanca lawas.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *