Pangurbanan Kanggo Nggayuh Karsane Gusti Allah

Kaya judhul lagu Bang Haji ing ndhuwur, pangorbanan ora bisa dielehake kanggo entuk berkah saka Gusti Allah. Yen sampeyan duwe tujuan sing mulya, apamaneh yen cita-cita luhur kasebut kalebu masarakat umum, mesthine sampeyan kudu ngalami akeh pengorbanan sajrone urip. Wong liya ora bakal peduli yen angel banget kanggo nggayuh tujuan kasebut.

Kaya awan iki, aku stres karo kahanan ing TPQ sing ora bisa dikendhaleni. Sorene jam seprapat nganti jam papat, aku miwiti salat Asmaul Husna. Kaloro siswa TPQ nuntun donga nggunakake speker. Ora ana sangsi babagan kemampuan maca lan ngapalake Fachri lan Khafid. Dheweke dadi juara lomba hafalan.

Masalahe yaiku ing klompok siswa volume 1 sing ora bisa meneng. Dheweke terus mlaku ing njero mesjid. Bisa dingerteni, dheweke kalebu siswa TK Kelas Enol. Yen seneng main lan mlayu iku umume. Aku uga ora bisa ngencengi polah tingkahe kaya santri marhalah wustho.

Kepiye aku dhewe ngalami keributan iki. Banjur, ing endi guru TPQ liyane?

Ana telung guru permanen ing TPQ. Kajaba aku, loro guru liyane ora bisa ngarep-arep ngatur kelas paket dhasar volume 1 nganti 3. Lan aku uga ora ngarep-arep siswa KKN bakal njupuk tugas iki. Aku kudu sadhar yen dheweke tamu. Lan minangka tamu, aku ora bisa mrentah kakehan. Dadi pejuang siji maneh? Mesthi, ya.

Iki sing dakkandhakake pangorbanan. Aku wis seneng jagad pendhidhikan bocah Islam. Ing kene aku rumangsa nemu jagad sing selaras karo urip spiritual. Aku wis mutusake ninggalake sawetara posisi strategis ing karir kerja. Aku ora getun kabeh kerumitan masalah sing kedadeyan ing TPQ.

Ngorbanake wektu, usaha, dhuwit, lan pikiran mesthi kedadeyan nalika mujudake tujuwane. Sapa wong diwasa sing kepengin melu mulang nalika isih bocah ora duwe gaji? Mungkin mung sawetara sing gelem. Lan iki pilihan uripku. Aku wis nyadari kabeh konsekuensi logis saka cara urip sing dipilih dening Gusti Allah iki. Sanajan ora krasa legi ing ilat, paling ora aku bisa nemu katenangan ing balik naskah Al-Quran.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *