Paring Kawruh Tanpa Pituduh

Saben wong duwe peran dhewe ing kain masarakat. Minangka awan lan wengi, ana macem-macem fungsi kanggo tumindak saben wong. Sampeyan bisa nemokake wong sing tumindak dadi pambangun masarakat, kanthi makna sempit utawa jembar ing macem-macem bidang urip. Sampeyan uga bisa ketemu wong sing dianggep minangka penyakit ing masarakat, anane nyatane nggawe komunitas angel lan luwih becik ora ana ing bumi. Tanpa takon, mesthi bakal ana wong sing tumindak kaya ngono saben dinane. Ayo dadi introspeksi diri babagan lokasi sampeyan saiki.

Militan lan tumindak sing ora bisa dideleng kaya penggerak sing Ora Dipindhah, gerakan sing ora bisa dipindhah. Sanajan dheweke ora pindhah papan, nanging intine inspirasi kanggo tumindak kasebut apik banget lan bisa mindhah akeh langkah menyang kabecikan. Dheweke pindhah ngerti watesan wektu lan papan. Penggerak sing ora obah-obah ora bisa digunakake kanthi ragad, nanging nresnani semangat nuwuhake prekara sing ora bisa dipikirake manungsa normal. Kadhangkala tumindak kasebut angel dingerteni amarga ora umum. Cara mikir ora nggunakake otak kiwa, nanging cenderung nggunakake otak tengen nalika seniman nggawe selera.

Apa sampeyan nate ngerti sapa sing mulang bocah cilik ing omah kanggo ndedonga kanggo wong tuwa nganggo basa Arab? Sapa sing mulang babagan cara salaman karo mbukak tangan loro lan ngambung tangane wong tuwa? Sapa sing bisa ngapikake cara lungguh luwih awal lan pungkasan ing gerakan pandonga kanggo bocah? Kabeh iku kudune dadi bahan bayangan sampeyan yen penggerak sing ora obah-obah kaya tangan sing ora katon, dheweke ana nanging ora katon. Para pemikir Muslim umume ngerti manawa kabeh kedadeyan alam ora kedadeyan. Ana kekuwatan paling dhuwur sing ngontrol.

Gusti Allah duwe cara unik kanggo mbatalake kerusakan alam lan budaya. Liwat tangan penggerak sing ora obah kasebut, Dheweke masrahake bagean cilik saka kekuwatane kanggo ngasilake ulang urip sing tekan pungkasan jamane. Pangapikan iki ora kudu ditindakake kanthi bentuk piwulang, ana kalane Gusti Allah menehi masalah supaya dadi tes promosi kelas kanggo saben wong sing melu. Penggerak sing ora dipindhah ora bisa ditemokake nalika nemokake solusi kasebut. Mung wae dheweke bisa nggawe harmoni ing saben konflik sosial sing lagi ana. Muga-muga artikel iki bisa nggedhekake cakrawala dadi gerakan tanpa gerakan.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *