Pendhidhikan Kudu Bisa Paring Tuladha Becik

Dina-dina iki saya akeh masalah sing diadhepi jagad pendhidhikan ing Indonesia. Salah sawijining masalah penting lan darurat kanggo dirampungake yaiku pendhidhikan karakter kanggo bocah. Ora dadi rahasia maneh yen saiki akeh sekolah nyedhiyakake macem-macem layanan pendhidhikan sing unik, kreatif lan bisa nuwuhake siswa supaya bisa nggayuh kinerja sing optimal. Nanging apa prestasi cukup kanggo ngukur sukses sekolah? Kepiye babagan pambiji tumindak bocah?

Bocah-bocah kudu dilengkapi moralitas bangsa Indonesia. Nilai agama kudu ditrapake ing pendhidhikan bocah supaya ora mung budi ing budi, nanging uga pinter dzikir (agama) lan cerdas ing amal (prilaku). Kecerdasan agama tegese dheweke nyadari kabeh kecerdasane ora nuduhake manungsa minangka makhluk sing hebat. Luwih saka iku. Kecerdasan agama bisa nyedhaki makhluk sing cerdas cedhak karo Gustine.

Sedekah cerdas minangka wujud prihatin lan manut norma-norma sing ana ing masarakat. Contone, katrampilan sopan nalika ngomong karo wong tuwa. Contone, ing basa Jawa, upload-upload isih digunakake lan nuduhake kepinterane. Kepiye sampeyan bisa ujar manawa bocah kasebut emosional kanthi trampil nalika prilaku saben dinane seneng mbengok wong tuwa.

Loro saka kabeh jinis kaluwihan layanan pendhidhikan, wong tuwa minangka panutan utama kudu nduwe peran aktif ing lingkungan kulawarga. Anggota kulawarga sing tuladha ing saben dinane pancen perlu. Aja pisan-pisan ngandhani bocah-bocah nggawe kabecikan yen sampeyan ora bisa nindakake. Ora perlu mbantah manawa faktor umur nyegah conto. Nyatane, umur diwasa nuduhake tumindak sing luwih diwasa.

Muga-muga artikel cekak iki bisa menehi inspirasi kanggo mulang anak ing omah. Apa sing ditandur dina iki, kita bakal ngasilake sesuk. Mugi tulisan iki bisa migunani.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *