Pitutur Becik Saka Crita Mahabarata

Nalika nyiram susu cair menyang mangkuk, priksa manawa ora ngeculake irungnya cairan kasebut. Aku ngatasi masalah, priksa manawa ora ana pihak sing nandhang kasusahan (Kunti – Mahabharata).

Sapa sing mangu-mangu marang piwulangku lan ora precaya karo kabisane dhewe, mula ora pantes dadi muridku (Guru Drona – Mahabharata).

Guru bakal bangga karo ilmu kasebut yen bisa nglairake prajurit (Arjuna – Mahabharata).

Musik perang digawe kanggo nggawe semangat nglawan mungsuh. Nyawa siji bisa nggawe musik perang keprungu minangka wirama sing apik. Kuwi kekuwatan katresnan. Apa sampeyan tresna nalika ngrungokake musik perang kasebut? (Arjuna – Mahabharata).

Watu sing dibuwang menyang tengah samodra bakal dadi apa-apa ing jagad iki (Drupada – Mahabharata).

Kadhangkala kesepian dibutuhake kanggo mulang supaya bisa ngormati kaendahan bebarengan (Kunti – Mahabharata).

Jeneng kekuwatan liyane yaiku sabar (Yudhisthira – Mahabharata).

Wong sing bangga karo penampilane dhewe bakal wedi weruh bayangane dhewe (Sengkuni – Mahabharata).

Kita ora kudu sedhih amarga ana sing ora bisa diduweni (Yudhisthira – Mahabharata).

Mung wulu sing dipasang ing ala merak sing bisa digunakake kanggo dekorasi (Khrisna – Mahabharata).

Kemenangan paling gedhe yaiku kemenangan nalika nguasai pikiran (Bima – Mahabharata).

Wong-wong sing urip bebarengan bakal sinau nresnani (Bisma – Mahabharata).

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *