Piye Cara Njaga Privasi Nang Internet?

Kecanggihan teknologi internet bisa ngikis alangan privasi kanggo saben individu. Sampeyan ora bisa awak dhewe kanthi sepenuh ati. Saliyane, saben tumindak sampeyan bakal dadi sorotan umum, kanthi utawa tanpa panjaluk sampeyan. Mungkin sampeyan mikir manawa nganyari jaringan sosial minangka panyebabe ngilangi privasi. Bener ora bener. Sanajan ora duwe akun jejaring sosial, sampeyan bisa dadi subyek klompok wong sing ngobrol.

Ora aneh yen sampeyan dadi omongane wong liya. Wong bakal ngomong babagan apa sampeyan duwe tumindak sing apik utawa ora apik minangka akibat logis dadi makhluk sosial. Masalahe yaiku sampeyan kudu mematuhi wates supaya njaga privasi sampeyan. Pagar privasi nyedhiyakake kenyamanan utawa rasa ora nyaman nalika urusan karo wong liya. Sampeyan ora bisa nampa perawatan sing dituduhake dening wong liya. Elinga, ora ana sing ngerti sampeyan kajaba sampeyan.

Yen ana wong sing menehi saran babagan urip sampeyan, rungokake kanthi tliti nanging aja cepet-cepet laku. Sampeyan luwih ngerti kabutuhane dhewe. Rungokake kabeh komentar, nanging aja kesusu banget. Wektu sampeyan larang regane kanggo mikir babagan perkara sing ngrusak. Jaga privasi sampeyan supaya ora ana wong liya sing peduli nanging bullying sing sehat.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *