Piye Carane Bisa Nulis Kreatif Sabendino?

Blogging minangka donya kreatif sing ora nate mandheg ngawarnai internet. Jeneng ide nulis ora ngerti wektu lan papane. Ora asring, kita wis mikir pirang-pirang jam nanging ora bisa nemokake ide sing apik banget. Nanging kadhang kala dheweke uga ora diundang. Yen ide nulis dumadakan, aja nganti dheweke ngowahi kucing. Sanalika nyekel lan ganti ide dadi ukara sing kebak teges.

Sepisan sepuluh taun kepungkur, nalika rapat rapat koordinasi supervisor yaiku RM. Pringgodani, aku kudune bisa fokus marang materi sing dirembug. Ora mikirake kesalahan ing sistem kontrol biaya, ing pikiranku blog post ide saya akeh. Saya nolak ide kasebut, mula saya disiksa. Ukara ing artikel kasebut nggawe otak saya tambah panas. Akhire aku ora bisa ngontrol tangan.

Aku nglilani tanganku ngetik huruf kasebut tanpa sadhar. Yen aku kelingan lucu, aku mikir bisa uga nalika semana ana panulis memedi sing nyusup ing awakku. Heheheā€¦

Sejatine isine tulisane kurang apik. Nyatane, tembunge rada rumit. Nanging sing penting dudu konteks ejaan lan kabeh aturan nulis, nanging konten sing ana ing njero nyebabake siji titik utama. Aku wis suwe nindakake kebiasaan nulis kanthi bebas iki nalika jagad blogging. Bosen nalika berbaris ing bank utawa melu seminar sing nyenengake uga bisa dadi wektu sing tepat kanggo nulis.

Iku kedadeyan sepuluh taun kepungkur, udakara taun 2008, nalika aku ana ing bisnis franchise pizza. Aku isih kelingan tenan yen durung ana teknologi smartphone Android kaya saiki. Inti utama kanggo blog nalika semana yaiku netbook sekolah lawas sing nggunakake koneksi internet IM2. Duh, nalika semana pancen angel golek sinyal internet. Yen sampeyan ora online ing pusat kutha, sampeyan ora bakal entuk sambungan sing lancar.

Untunge, saiki teknologi tambah canggih. Yen sampeyan kebanjiran karo ide nulis, sampeyan ora prelu mbukak laptop. Sampeyan bisa gumantung ing smartphone sing nyambung karo wifi. Gunakake teknologi Google Voice kanggo ngrekam swara lan ngonversi dadi teks. Elinga, Google seneng konten kanthi teks, dudu video utawa foto. Sugeng rawuh ide nulis kanthi ati sing bungah. Iki minangka tandha manawa sampeyan kreatif supaya momentum sampeyan sukses.

Kanggo nyritakake sejatine, ora kabeh wong duwe katrampilan nggabungake ide kanthi wujud karya inspirasi. Wong kreatif dipilih dadi manungsa sing mesthi sinau njlajah katrampilan paling apik sanajan ana akeh alangan sing ana ing ngarepe. Sampeyan kudu bisa kreatif ing macem-macem konten blog, nulis, gambar lan video. Muga-muga sampeyan bisa njupuk piwulang saka makalah iki. Sugeng makarya!

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *