Reuni Kulawarga Ngraketake Paseduluran

Wulan Shawwal minangka wektu paling pas kanggo klumpukne lan kulawarga lan njaluk ngapura. Maneka acara bihalal halal lan reuni kulawarga dianakake kulawarga muslim ing Indonesia sajrone wulan Shawwal, yaiku wulan Idul Fitri.

Rapat halal lan reuni kulawarga asring dianakake kanthi macem-macem konsep acara sing nyenengake, kreatif, lan nyenengake. Tujuan kumpul kulawarga lan hiburan bisa digabung dadi konsep acara sing koheren.

Kulawarga Bani Sedo nganakake acara bihalal halal lan reuni kulawarga ing dina Minggu, 16 Juni 2019. Acara Bani Sedo halal bihalal dianakake ing Dukuh Gedangan, Desa Kedunglumpang, Kabupaten Mojoagung, Kabupaten Jombang.

Puluhan kulawarga bolak-balik menyang lokasi halal bihalal ing omahe Pak Haji Abu Khoiri wiwit jam 08.00 esuk nganti sadurunge awan. Perawatan rai kanthi cerak jelas digambarake ing wajah saben anggota kulawarga sing ana ing desa kasebut sing cedhak karo wilayah alas Gunung Anjasmoro.

Rangkaian acara Bani Sedo halal bihalal dina iki diwiwiti jam 09.30 WIB. Pangaturan acara halal bihalal lan reuni kulawarga Bani Sedo dina iki kalebu pambukaan, maca ayat saka Al-Qur’an Suci, shalat tahlil gabungan, lan tausiah agama. Petugas acara asale saka anggota kulawarga lengkap iki.

Sawise acara kasebut dilanjutake kanthi keramahan lan mangan awan. Iki minangka kesempatan kanggo saben peserta acara supaya kenal karo anggota kulawarga liyane sing isih duwe garis keturunan sing padha.

“Ngumpulake migunani kanggo ndawakake urip lan nambah rejeki,” ujare Pak Taufik, juru bicara acara halal bihalal saiki.

Sawise nekani mangan awan, kabeh pamiarso nganakake rapat. Udakara 200 wong sing melu Konferensi Bani Sedo dina iki. Acara reuni kulawarga halal bihalal lan Bani Sedo saiki dirawuhi 33 kepala kulawarga saka pirang-pirang kutha ing Jawa W├ętan, kalebu Jombang, Kediri, Surabaya, Sidoarjo, Nganjuk, lan Mojokerto. Dheweke nglumpukake kanthi tujuan nggedhekake kekancan uga ngiyatake kekuwatan.

Pelaksanaane acara halal bihalal lan reuni kulawarga kulawarga Bani Sedo dina iki minangka kegiyatan nomer loro. Minangka kegiyatan sing lagi wae diwiwiti, implementasine adicara iki isih durung diatur kanthi rapi. Sanajan jumlah peserta kegiatan halal bihalal lan reuni kulawarga saya akeh dibandhingake karo acara halal bihalal kaping pisanan ing wulan November 2018, isih akeh anggota kulawarga besar saiki sing durung kenal. Umume sing kaping pisanan ketemu ing acara halal bihalal kanggo kulawarga Bani Sedo dina iki.

Panulis njupuk inisiatif kanggo nyelehake sesi hiburan ing reuni kulawarga kanthi wujud kuis ilmu ing wit kulawarga. Para pamiarso nantang mangsuli macem-macem pitakon babagan wit kulawarga kulawarga Bani Sedo. Panulis wis nyiapake 10 hadiah lawang kanggo saben anggota kulawarga sing bisa mangsuli pitakon kanthi bener.

Pitakon kasebut gumantung karo keturunan kulawarga Bani Sedo. Sanajan mung bagean cilik saka peserta halal bihalal sing bisa ngerteni, acara kuis dina iki bisa nuwuhake karukunan lan kabungahan ing antarane para peserta acara halal bihalal.

Dina Halal bihalal lan reuni kulawarga Bani Sedo pungkasan jam 12.30 WIB. Saben anggota kulawarga mungkasi acara bihalal halal kanthi foto bareng kanggo njupuk kebersamaan saiki. Sawise iku, saben kulawarga mboko sithik ninggalake lokasi kegiyatan lan bali menyang kutha masing-masing. Program pamit ditindakake kanthi ramah lan anget nalika awan.

Rapat kulawarga gedhe Bani Sedo saiki ngasilake sawetara perjanjian. Antarane perjanjian kasebut yaiku:

Halal Bihalal Bani Sedo kaping 2
Asil Konferensi Bani Sedo
Gedangan, 16 Juni 2019
Kumpulan kulawarga Bani Sedo Rp. Xxx saben kepala kulawarga (KK). Panitia bakal ngandhani dhaptar jeneng peserta ing klumpukan kulawarga. Dana Arisan diwenehake kanggo host kegiatan halal bihalal / reuni kulawarga.
Reuni kulawarga Bani Sedo kaping 3 bakal dianakake wulan Nopember 2019 ing omah Pak Ahmad Nurali ing Dukuh Guwo, Desa Latsari, Kecamatan Mojowarno, Kabupaten Jombang. Acara iki pas karo pahargyan sunat / sunat lan saben anggota kulawarga arisan mbayar kontribusi arisan.
Reuni kulawarga Bani Sedo kaping 4 bakal dianakake wulan Desember 2019 ing daleme Pak Ngatiman / Bu Zulaikha ing Desa Karobelah, Kecamatan Mojoagung, Kabupaten Jombang. Acara iki pas karo pahargyan sunat / sunat lan saben anggota kulawarga arisan mbayar arisan.
Acara halal halal lan reuni kanggo

Kulawarga kaping 5 bakal dianakake ing Shawwal 1441 H (udakara Juni 2020) ing Kutha Sidoarjo. Lokasi lengkap bakal diumumake ing ngisor iki. Saben anggota kulawarga sing melu arisan mbayar biaya arisan lan nggawa hadiah hadiah / lawang 1 (siji).
Saben KK nyiyapake hadiah / lawang kanggo saben halal bihalal (setaun setaun). Hadiah lawang arupa barang sing duwe mupangate. Nilai nominal hadiah lawang kalebu Rp. Xxx nganti Rp. Xxx saben hadiah. Hadiah kasebut dibungkus kertas sampul coklat. Panitia bakal ngirim teknik distribusi hadiah lawang.

Loro saka ndhuwur, rapat Bani Sedo dina iki uga ngasilake keputusan gabungan ing ngisor iki:

Komposisi manajemen Bani Sedo kaya ing ngisor iki:
Ketua: H. Abu Khoiri (Mojoagung)
Bendahara: M. Jalal (Sidoarjo)
Sekretaris: Agus Siswoyo (Mojowarno)
Rekap finansial Bani Sedo tanggal 16 Juni 2019
Saldo awal: Rpxxx
Infaq dina iki: Rpxxx
Saldo pungkasan: Rpxxx
Dhuwit Bani Sedo bisa digunakake kanggo pitulungan / dana sosial yen ana anggota kulawarga sing tilar donya. Jumlah ganti rugi yaiku Rp. Xxx. Panganggone dana sosial bener sawise implementasine ruwatan halal bihalal / kulawarga kaping 6.
Proses nglumpukake data anggota kulawarga (sensus) Bani Sedo ditindakake kanthi rutin. Kita bakal langsung ngandhani babagan asil sensus Bani Sedo dina iki. Kanggo kulawarga sing durung entuk sensus Bani Sedo, coba kirim data kanthi format kaya ing ngisor iki:
Jeneng Kepala Keluarga: …
Jeneng Anggota Kulawarga: ….
Alamat saiki: …
Data dikirim liwat WA menyang Sekretaris Bani Sedo 085856926199.

Muga-muga acara halal bihalal lan reuni kulawarga Bani Sedo saiki bisa dadi cara kanggo nambah harmoni lan keakraban antarane anggota kulawarga. Sampun ketemu ing acara halal bihalal lan reuni kulawarga Bani Sedo sabanjure.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *