Reuni Sekolah ing Warung Tandjoeng Dhahar

Wajah sing nyenengake katon puluhan pria lan wanita diwasa awan mau. Dheweke kalebu alumni SMA Negeri Ngoro Jombang. Dheweke ganti ganti ruang makan ing mburi Warung Tandjoeng Dhahar. Restoran Tandjoeng Dhahar dununge ana ing Desa Kupang, Kecamatan Bareng, Kabupaten Jombang. Iki papan kanggo reuni alumni Sekolah Menengah Negeri Ngoro 2003. Reuni kasebut dianakake dina Jumuah, 7 Juni 2019.

Rencana kegiyatan reuni ing SMA Negeri Ngoro kelas 2003 cukup cekak. Ora ana persiyapan khusus kanggo nindakake kegiatan nglumpukake alumni kasebut. Rong taun kepungkur, dianakake acara reuni Sekolah Menengah Negeri Ngoro. Nanging, level kehadiran alumni nalika semana durung kepenak banget. Tingkat kehadiran alumni ora luwih saka 10% kabeh alumni. Mula, panitia panitia uga njupuk inisiatif kanggo nganakake reuni sing sederhana lan ora langsung.

Reuni kanggo alumni SMA Negeri Ngoro dina iki diwiwiti jam siji awan lan dirawuhi udakara 50 wong. Umume alumni teka dhewe tanpa dikancani karo mitra. Mung bagean cilik saka alumni sing melu karo garwa utawa garwa lan diiringi anake. Anane disambut mesem mesem lan ngguyu kaya nalika remaja. Ora babar pisan pertemuane katon kikuk sanajan wis suwi ora salaman.

Kajaba iku, panganggit ngrasakake keakraban kaya nalika isih sekolah dhisik. Praupane bisa uga wis rada tuwa, nanging keakraban lan kekancan sing wis suwe ora bisa diilangi. Ora krasa wektu wis kliwat adoh. Nyawang praupane kanca-kanca lawas kaya-kaya muter maneh rekaman acara sing kepungkur kanthi emosional.

Wiwitane penulis ragu-ragu rawuh ing reuni iki. Iki amarga panulis wis suwe ora nate ndeleng. Panganggit kuwatir yen ora bisa ngenali pasuryane. Sanajan dheweke wis interaksi liwat grup WhatsApp kanggo alumni SMA Negeri Ngoro, obrolan liwat grup WhatsApp ora nate ngganggu. Raine ora mesthi katon ing foto profil WhatsApp pribadi. Foto sing ana yaiku pasuryan pasangan utawa bocah, sing para penulis ora ngerti babar pisan.

Nembelas taun lelungan perpisahan kanggo alumni SMA Negeri Ngoro wis nggawa kahanan sing beda. Umume alumni SMA Negeri Ngoro wis ngetrapake profesi ing bidange dhewe-dhewe, wiwit guru, fotografer, tentara, polisi, manajer, wirausaha, uga tenaga konstruksi. Mung bagean cilik saka alumni sing nggayuh profesi minangka ibu rumah tangga lan kerja ing omah karo bojone.

Acara utama reuni SMA Negeri Ngoro wektu iki yaiku ngobrol lan ngobrol karo kanca-kanca lawas. Kita ngandhani kabeh babagan kegiatan saben dinane, wiwit makarya ing omah nganti interaksi liwat jaringan sosial ing internet. Sawise setengah jam diajak ngeculake rindu, peserta reuni uga sempat mangan bareng. Menu panganan wektu iki yaiku nasi purakan ing godhong gedhang. Menu panganan ing wektu iki yaiku ngisep, pitik panggang, lan sayuran. Kita kabeh duwe kesempatan kanggo mangan bebarengan kanthi nyenengake. Sawetara bocah cilik uga nyenengake acara iki.

Peserta Reuni Sekolah Menengah Negeri Ngoro mboko sithik wiwit ninggalake lokasi kegiatan sadurunge jam papat sore. Siji mbaka siji, kanca lawas saka penulis bali menyang omah masing-masing kanggo nerusake kegiyatan halal Idul Fitr bihalal ing kampung halaman masing-masing. Nanging, dheweke wis duwe kulawarga lan kegiyatan. Preinan Idul Fitri kaya ngene kudu efektif kanggo mbiasakake awake dhewe karo kulawarga gedhe sing bisa uga ora duwe kesempatan ketemu ing taun kepungkur. Rapat karo kanca-kanca lawas pancen nganti tekan kene.

Kesempatan saiki pancen beda pengalaman kanggo panulis. Suwene pirang-pirang dekade durung ngubah watak wong sing ngerti. Dheweke tetep awake dhewe sanajan lingkungan lan makarya nggawe karakter anyar sing beda karo asale. Muga-muga pengalaman dina iki bisa nambah pemahaman kanggo penulis supaya siyap nemoni wong anyar kanthi karakter sing beda-beda saben dina.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *