Segara Dungo Nang Antarane Atusan Usaha

Sinau minangka proses sing terus ditindakake lan ora mandheg ing manungsa. Proses sinau ora diwatesi mung ing tembok kelas. Iki adhedhasar asumsi manawa sajrone urip, manungsa bakal mesthi ngadhepi masalah target sing pengin digayuh. Nalika nggayuh tujuan kasebut, manungsa bakal ngadhepi macem-macem alangan. Seneng apa ora, kudu diatasi. Sampeyan pengin utawa ora, pil urip sing angel uga kudu ditelan.

Yen alangan wis dilewati, masarakat bakal nemoni masalah anyar. Kanggo nggayuh tujuan anyar manawa manungsa bakal ngadhepi alangan anyar uga. Mangkene siklus urip manungsa. Kadhangkala alangan kasebut saya abot saben dina. Atusan upaya wis digawe. Segara pandonga wis diucapake. Nanging, kasunyatan ora ana ing sisihmu. Banjur, apa sing sampeyan karepake? Apa sampeyan banjur bakal meneng wae ing kahanan urip sing ringkih? Ora.

Aja nganti sambat babagan kahanan sing ora dikarepake. Elinga manawa komposisi awak manungsa paling ora ana 90 persen banyu. Banyu minangka simbol kekalitas urip. Banyune ora nate mandheg terus sanajan diblokir watu gedhe. Banyu bakal mesthi golek cidra kanggo golek cara. Banyu minangka simbol istoqomah urip. Banyu mesthi mili menyang papan ngisor. Banyu mulang supaya kita kudu andhap asor ing macem-macem kahanan, nanging uga njaga sirah lan munggah pundhak.

Segara pandonga lan atusan upaya ora mung bakal sirna. Sanajan sampeyan ora nate ndeleng kanthi wuda, kabeh pandonga lan upaya sampeyan bakal lunas kanthi awis. Apa sampeyan ngerti manawa saben manungsa nglajengake proses sinau? Sampeyan kudu sinau saka pengalaman kepungkur. Kahanan sampeyan saiki minangka asil tumindak sampeyan sing biyen. Kasusahan lan kesenengan sing sampeyan rasakake saiki minangka asil saka ganjaran lan dosa sing kepungkur.

Yen sampeyan rumangsa piyambakan saiki, sampeyan bisa uga bakal ninggalake kanca sing paling apik. Yen sampeyan saiki rumangsa dipotong saka akeh, sampeyan bisa uga ora nggatekake pangarep-arep kanca sadurunge. Ndedonga luwih akeh lan njaluk pituduh marang Gusti Allah SWT. Pandonga sampeyan yaiku carane ngubungake pikiran karo sing Nggawe. Muga-muga kabeh upaya sing sampeyan lakoni bisa menehi katenangan.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *