Sikap Wong Liyane Minangka Kaca Kanggo Sampeyan

Explore Wonosalam Menjelajah Obyek Wisata Air Terjun Grojogan Asmoro - Foto Kristanto
Explore Wonosalam Menjelajah Obyek Wisata Air Terjun Grojogan Asmoro (Foto: Kristanto)

Sampeyan kudu iso ngerti lan paham sing tenan nalika sampeyan sesambungan karo wong liya, sampeyan bakal dikasihi dening Gusti Allah lan uga disenengi manungsa. Kajaba iku, kanthi tumindak sopan ing setelan sosial bakal nglindhungi atimu saka kuatir lan kerusuhan sing nyiksa. Isih nerusake artikel babagan tips seni bersosialisasi kanthi gaya Islam, blog The Jombang Taste bali kanggo ngucapake salam liwat tulisan motivasi sosial Islam. Tips kanggo kesuksesan sosial iki saka buku Lathifah Pahenna, Tips for the Arts of Social Association lan bisa ditindakake dening para remaja lan wong diwasa.

Kawicaksanan Pahenna ing bab wiwitan buku yaiku yen katrampilan sampeyan nalika urusan karo wong liya bakal nemtokake kepiye hubungane wong liya karo sampeyan. Yen ing sawijining dina sampeyan ketemu wong sing duwe polah tartamtu lan banjur nemokake manawa wong kasebut ora seneng karo sampeyan, mula kudu mbenerake awak dhewe kanggo ngowahi sikap sing luwih apik tinimbang sadurunge. Sampeyan ora prasangka lan ngukum pihak liya menyang pihak sing salah.

Kelakuane wong liya tumrap sampeyan bisa uga ora amarga watake sing ngganggu, nanging uga bisa uga amarga polah sampeyan sing wiwit wiwitan nggawe kesan negatif marang dheweke. Elinga, apa sing sampeyan kira bakal kelakon karo sampeyan. Gusti Allah bakal nggawe apa-apa miturut asumsi abdine. Tanggepan wong liya minangka gambar saka polah sampeyan saka ati. Apa sing sampeyan nyebar sampeyan bakal entuk. Dadi, wiwiti ngatur atimu kanthi pikiran positif lan kudu apikan karo nasibe.

Apa sing ditindakake wong liya marang sampeyan yaiku refleksi saka sejatine sampeyan. Ora preduli sepira sepele tumindak sampeyan bakal mengaruhi wong liya. Kabeh babagan sampeyan ngomong lan menehi label babagan kepribadian. Diwiwiti saka cara macak, cara salam karo kanca anyar, sikap sing salaman, cara mlaku lan lungguh ing posisi lungguh, nganti barang-barang sing ora kasat mata sing asring sampeyan ora nggatekake, kayata ambune awak. Kabeh sing nemplek ing awak bisa makili alam sampeyan lan ing endi wong liya bakal menehi nilai kanggo karakter sampeyan.

Pangilon ora nate ngapusi. Iki bakal terus bener ing seni sosialisasi. Kabecikan sadurunge sampeyan bisa digunakake minangka pemanis ing gambar langkah sampeyan ing ngarep kaca panguripan. Muga-muga tips supaya sukses ngomong ing hubungan Islam bisa menehi inspirasi kanggo dadi wong sing sukses ing saben dinten. Senenga latihan prilaku becik lan muga-muga bisa migunani.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *