Weneha Mbulan Kanggo Madangi Uripmu

Saben wong duwe cara dhewe-dhewe kanggo motivasi urip supaya luwih semangat. Salah sawijining cara sing medeni nanging efektif banget kanggo motivasi dhewe yaiku janji sing ora masuk akal. Sampeyan bisa janji kasebut karo wong sing sampeyan tresnani, kanthi pribadi lan profesional. Janji marang dheweke bab sing gedhe tenan. Janji apa wae sing bakal mbutuhake kabeh upaya lan kreativitas kanggo ngrampungake.

Ana conto menarik babagan wani menehi janji gedhe sing katon medeni nanging efektif kanggo kita dadi prestasi ing urip. Apa sampeyan ngerti manawa Presiden Amerika Serikat John Kennedy janji yen Amerika Serikat bakal ngirim wong menyang lemah ing rembulan. Kekuwatan janji sing nyenengake iki nyengkuyung kabeh kru agensi ruang angkasa Amerika Serikat utawa NASA kanggo nglampahi kabeh wektu kanggo mujudake karya agung iki. Janji Presiden John Kennedy ing wiwitane ngisin-ngisini banget nanging iki nuduhake sepira efektife yen duwe isin nalika mecut kabeh wong dadi luwih apik.

Menehi janji setinggi rembulan kanggo diwenehake marang wong sing dikasihi bisa uga medeni banget. Langkah iki minangka taruhan reputasi sampeyan. Sampeyan bisa uga gagal netepi janji kasebut lan diwenehi label minangka goroh nalika urip. Nanging apa sampeyan ngerti manawa ana kekuwatan sing gedhe banget sing bisa nganjurake sampeyan netepi janji kasebut. Kekuwatan kasebut bakal ngrangsang naluri ing sampeyan dadi wong sing bisa netepi janji lan nindakake sing paling apik kanggo wong sing sampeyan tresnani.

Yen sampeyan wis janji bakal nyelehake rembulan ing pangkone wong sing sampeyan tresnani, mula sampeyan bakal nyoba kanggo janji kasebut. Sampeyan bakal nggawe pangowahan gedhe ing urip sampeyan. Lan sampeyan bakal bisa kerja kanthi luwih semangat lan ora bakal mbuang-buang wektu kanggo perkara-perkara sing ora penting. Pertimbangan utama kanggo nyadari janji kasebut yaiku supaya sampeyan bisa dipercaya maneh mengko. Amarga yen sampeyan gagal nggayuh janji, mula sampeyan bakal bisa percaya ing janji sabanjure. Muga-muga tulisan iki bisa nambah semangat supaya bisa dadi wong sing luwih becik ing tembe mburine.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *