Wong Tuwane Siswa Gelem Ora Gelem Kudu Melu Sinau ing Omah

Tansah ana kawicaksanan utawa keuntungan sing didhelikake saka bencana utawa bencana sing ora dikarepake manungsa. Kalebu wicaksana wektu iki nalika wabah virus corona (Covid-19) nyebar ing macem-macem wilayah ing Indonesia.

Umume pamrentah kutha lan kabupaten ing Indonesia mutusake supaya siswa ora sinau kegiatan ing sekolah. Asile, saben siswa kudu sinau ing omah dikancani karo wong tuwa utawa wali masing-masing. Dheweke entuk tugas PR kanthi online.

Kegiatan sinau ing omah nduwe pengaruh positif marang saben wong tuwa saengga bisa melu sinau karo bocah-bocah ing omah. Wong tuwa sing wiwitane ora ngerti masalah, saiki kudu sinau karo anake kanthi nggunakake teknologi teknologi informasi liwat internet.

Kita bisa mbayangake kepiye rasa senenge wong tuwa kasebut nalika sinau karo anak-anake ing omah. Ora mung nyenengake, nanging uga stres amarga wektu sing suwe saya suwe nggawa owah-owahan sing signifikan ing jagad pendhidhikan.

Kurikulum sinau sing ditrapake ing sekolah saiki mesthine beda karo kurikulum sing digunakake wong tuwane puluhan taun kepungkur. Iki tegese macem-macem materi sing diwulangake ing buku sekolah bisa uga nambah variasi lan kerumitan.

Sanajan ngono, wong tuwa langsung nganyarke dadi tambah pinter bab kawruh apa wae. Yen sadurunge, ilmu pengetahuane ana ing level 7 saka skala 1 nganti 10, mula kegiyatan sinau iki ing omah bisa nambah level kecerdasan wong tuwa nganti level 8.

Mula aja pada ngersula sampeyan sing wis dadi wong tuwa lan ngancani anake sinau ing mangsa pandemi iki. Kabeh kahanan iki mesti ini paedahe. Awake dewe dadi wong tuwo mung bisa paring tuladha becik supaya anak-anak melu nyontho sing apik-apik saka perilaku wong tuwane.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *