Wulan Shawwal Teka, Mangsa Buwuh Pangantenan

Wulan Shawwal lan wulan Dzulhijjah minangka jaman sing akeh wong tuwa milih nganakake pahargyan gedhe kanggo anake. Jinis pahargyan kulawarga sing dianakake ing wulan Shawwal lan Dzulhijah kalebu krama lan sunat (sunat). Mlebu ing wulan Shawwal taun iki, panganggit wis nampa sawetara undhangan manten. Undhangan kanggo rawuh ing acara resepsi manten digarap persis dina sawise sholat Idul Adha.

Pelaksanaan perayaan kulawarga ing wulan Shawwal, mesthine nyedhiyakake pengalaman sing beda kanggo saben tamu undhangan. Swasana Idul Fitri isih krasa sanajan sawetara tenda manten wis ngadeg ing ngarep omah. Aktivitas bihalal halal bisa dicampur karo kegiyatan resepsi manten sekaligus. Sampeyan bisa mbayangake kepiye aktifitas kegiyatan iki kanggo gabung karo masarakat ing sekitar lokasi perayaan kasebut.

Keuntungan nindakake pesta pernikahan lan ngrayakake sunat ing wulan Shawwal yaiku uga dadi acara halal bihalal kanggo kulawarga besar sing wis arang ketemu sajrone setaun kepungkur. Host sing duwe perayaan uga duwe motivasi kaping pindho kanggo ngundang sing paling cedhak. Dheweke ora prelu nyebar undhangan maneh kaping pindho kanggo nggawa wong sing ngerti lan peduli karo dheweke.

Ing kesempatan iki, partai sing duwe perayaan menehi informasi sing cukup yen kabeh kulawarga teka teka ing acara perayaan kulawarga gedhe. Undhangan kanggo pahargyan kulawarga ora kudu dilakoni kanthi nyebarake selembar kertas. Amarga canggih teknologi komunikasi paling anyar, undhangan manten bisa ditindakake liwat klompok WhatsApp kulawarga sing akeh. Cukup kanthi ngirim pesen cekak kabeh kulawarga bakal teka ing omah sampeyan.

Nanging, siji prekara sing kudu dielingi yaiku rega rega kebutuhan pokok mundhak nalika dirayakake ing Lebaran, sing padha karo implementasi pahargyan kulawarga. Host sing nganakake pahargyan manten lan sunat bocah kudu mikir maneh dana sing kudu dibuwang kanggo mbayar pahargyan kulawarga.

Regane kebutuhan pokok cenderung mundhak nalika lebaran, kajaba daging sapi lan daging kambing, sing isih murah sajrone wulan Shawwal. Kanggo wulan ngarep, bisa uga rega daging wedhus lan daging sapi mundhak jumbuh karo permintaan panjaluk kewan korban.

Anane resepsi manten ing wulan Syawal uga dadi tes kanggo saben tamu undhangan sing isih jomblo. Saben tamu sing wis ngerti manawa bakal takon kapan sampeyan bakal omah-omah lan duwe pasangan. Pitakon klasik iki mesthi kedadeyan saben tekane Idul Fitri. Nanging sampeyan ora prelu baper utawa seneng-seneng nalika nampa pitakon kasebut. Cukup wangsuli wektu manten yen ora Setu ya Minggu. Mula, sampeyan ora prelu grimis nalika nemokake pitakon sekolah sing mbesuk.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *