Vertigo Menyerang, Blogger Meradang

Pergilah kau dari hadapanku
Pergilah kau dari hadapanku

Apa kabar teman-teman semua? Pastinya masih tetap semangat ngeblog.

Melihat posting beberapa hari terakhir, saya pikir teman-teman sudah terlalu jenuh dengan artikel-artikel kontroversi buatan saya. Maka, posting kali ini saya cukup sharing aktivitas sehari-hari saya menjalani profesi sebagai manusia online sekaligus offline.

Menjalani profesi blogger sekaligus profesional muda tidaklah mudah. Bagi saya, waktu 24 jam seolah tidak cukup untuk menyelesaikan semua aktivitas. Kesibukan dimulai sejak pagi. Bangun tidur buru-buru cek email feeds, barangkali ada artikel baru dan menjadi pertamax di blog favorit.

Setelah itu telah datang kewajiban tugas nine to four, bukan ten to five seperti kebanyakan kantor. Dari order supplier bahan pokok, koordinasi bagian distribusi, membuat invoice bagi franchisee hingga diribetkan beberapa meeting yang tidak produktif.

Di sela-sela aktivitas tersebut, tak jarang saya menyempatkan diri blogwalking siang hari. Sekedar menyapa teman-teman blogger lainnya. Atau chatting dengan teman-teman lama via Facebook.

Sore hari menjelang, tiba waktu menjalankan side job sebagai konsultan cost analyst JFC. Tidak lama, sekitar dua jam per hari. Mengambil sampel data, membuat standard operation dan menyajikan hasil analisa pemakaian bahan dalam satu periode.

Nah, setelah semua aktivitas offline selesai, giliran mbah blogger memanggil. Sesudah isya’ saya sudah dipastikan duduk santai di depan komputer. Aktivitas blogging dimulai. Mulai dari mempersiapkan posting baru, balas komentar, bayar hutang blogwalking hingga mempelajari koleksi ebook yang numpuk segunung.

Melihat keseharian saya, beberapa teman mess ada yang berkata:

“Hati-hati berlama-lama di depan komputer, bisa-bisa di makan virus Trojan kamu!”

Atau ada juga yang iseng berkata:

“Tiap hari nongkrong di depan komputer, emang sudah dapat duit berapa dollar boss…?”

Saya hanya membalas ucapan mereka dengan senyum. Saya pikir tidak ada gunanya menjelaskan panjang lebar aktivitas ini. Biarlah saya jawab dengan bukti riil kondisi finansial saya. Hahaha… Jadi narsis nih!

Namun, akhir-akhir ini aktivitas ngeblog saya sedikit  terganggu. Mungkin karena terlalu lama di depan komputer, penyakit vertigo mulai kambuh lagi. Saat vertigo menyerang, tubuh terasa berputar-putar, mual dan mulai hilang keseimbangan. Kalau sudah begitu, bawaannya ingin tidur terus.

Saat konsultasi ke dokter langganan, baru ketahuan kalau stress yang berlebihan adalah penyebab utama vertigo. Pada lingkungan yang mengandalkan pemakaian otak kiri (pemikir) cenderung terjadi perubahan tekanan darah secara cepat. Yang pada akhirnya menyebabkan vertigo.

Seperti biasa, obat-obat kimia menjadi solusi utama. Yang lainnya, perlu sedikit pengaturan ritme aktivitas agar tidak terlalu stress. Sepertinya, harus ada pencanangan program Ngeblog For Fun nih.

Apakah teman-teman punya saran buat saya?

Bagikan artikel ini melalui:

240 Replies to “Vertigo Menyerang, Blogger Meradang”

      1. hehehe akhirnya pertamaxxx juga saya… pasti langsung ada ledakan komentar di blog saya… amin amin wkkwwkwk :recsel :recsel :recsel

          1. wkawkakwka… mas agus juga dapat pertamaxxx di blog saya wkwkwkwk mantap mas :cendol :cendol

          2. ini dia komentar saya yang pertamaxxx berarti saya tinggal langganan doang.. seep seep :cendol

        1. betul mas.. enak sharing pengalaman sehari-hari apalagi baru terjadi pasti masih kental di ingatan jadi enak dibaca… :cendol :cendol

  1. ngeblog for fun ? mending kita adain ketemuan bareng aja dan melepas rutinitas… saya lokasi di tangerang… :thanks2 :thanks2

  2. hmmm sama ya mas suguhan pertanyaan-nya “dah dapet brp dollar?”
    bener mas emang lebih baik dilayani senyum daripada kalo kita malah debat2 ama orang yang kaya gituuu mas! :marah :marah

    ak doain mas biar cepet sembuh! :sup2:

    1. wkwkakwkakwa…. knapa ga sedot pertamaxxx saya aja mas khalid ?? masih penuh tuh saya bagi-bagi :cendol :cendol

    2. terutama hutang ngeblog tuch… yang rasanya tidak adil kalau tidak dilakukan…

      jadi mau tidak mau harus…

      saran saya, libur ngeblog 1-2 hari ! biar jernih sekalian ! gitu mas saran saya.. ^_^

      1. 1-2 hari ?? hehehe itu yang saya terapkan tiap sabtu minggu pagi hari jalan pagi ke kampung-kampung pinggir kompleks sama bapak saya terus pulang dan mandi dan ke warnet buat bermain game… jadi hari sabtu-minggu adalah hari dimana saya melepaskan rutinitas di depan blog bukan di depan komputer.. wakwakwakkwa :sup: :sup:

  3. kurang olahraga dan istirahat mas. Coba deh 1 hari aja lepas dari komputer (bisnis internet / blogwaking) untuk pemulihan. Saya pernah kaya gitu.

    1. kalo saya tiap hari pasti depan komputer mas arief wkwkwkwk…. paling olah raga cuma bulu tangkis di sekolah sama lari pagi sabtu doang sisanya belajar, blogging, blogwalking deh wkwkwkwk :maho :maho

      1. ternyata ilang betulan ya…mungkin karena pas komen inetnya lagi lemot ya hihihi…

        kemarin saya nulis yang intinya…

        santai saja mas kalo ngeblog, rileks dan kalo sakit banyak2 istirahat…

        :cendol :cendol

  4. biasanya klo lagi bete, saya matikan komputer, langsung ambil motor keliling kota, cari udara segar, siapatahu dapet ide baru..klo gak ya becanda ma anak istri..bla.bla.bla.
    eh iya maaf mas Agus..kayaknya perlu ada ‘pasangan baru’ disisi mas Agus neeh biar stressnya bisa dibagi..hehe..

  5. Jangan kuatir, dalam masalah ini Mas Agus ggak sendirian :takut Saya juga ngalaminnya. Apalagi aktivitas offline saya di proyek yang juga tidak terlepas dari masalah.

    Sebagai blogger maunya sih posting 2 hari teratur…apa daya :rate

  6. wah lagi vertigo aja bisa buat artikel :thumbup:

    blogging for fun, mmm…. beberapa minggu kemarin aktivitas blogging saya sangat menyenangkan mas.. 🙂

    mungkin saran dari saya, sekali-kali buat suatu hal yang berbeda. ganti themes misalnya, atau buat kuis kecil-kecilan, buat polling misalnya, atau apalah…

    Tapi mudah-mudahan saran saya tidak membuat mas Agus tambah vertigo ya… hehe

    Salam Kreatif,

    Octa Dwinanda

  7. Yang sedang2 aja Mas Agus jangan terlalu dipaksakan. :cd:

    Allah SWT sebenarnya telah mendisplinkan kita melalui waktu2 sholatnya, begitu juga dengan Mas Agus yaaa…??? :thanks2

    1. betul…!

      saya pernah tuh kena vertigo. waktu itu tidak tidur 3 hari makan ga tau berapa kali, minum kurang. waktu itu kerjain proyek festival musik rock betawi sejabotabek. langsung deh masuk rumah sakit seminggu.

      jadi kalau kambuh lagi, saya buru2 cari kasur. angkat kaki lebih tinggi dari kepala.. (kata dokternya gitu)

      istrahat yg cukup, minum yang banyak, dan hindari blogwalking yang berlebihan hahahahahha…..

  8. Sebagai Manusia yg msh Aktif Full diBisnis Off Line, Saran sy(berdasarkan Pengalaman Pribadi) Coba di switch waktu bloggingnya mas. Jadi sepulang kerja sampe dirumah Abis wktu Isya terus makan malam n langsung Tidur agak sorean mas(sebelum jam 21.00) dan Mas Agus bisa pasang weker/Alarm HP jam 03.30, n lakukan aktifitas Blogging sepuasnya sebelum Adzan Subuh. Hal Itu Sy lakukan Hampir Tiap hari dan Alhamdulillah Seger Jasmani & Rohani…Saya biasa lakukan seperti itu untuk nyusun Konsep Berkas2 penting untuk Perusahaan OffLine Saya, Sebab konon Sy dengar Berkarya & melakukan Aktifitas yg butuh konsentrasi tinggi jika dilakoni jam2 segitu Otak akan Full Fresh. Dan Saya merasakan hal itu. Silahkan dicoba. Tapi ini cuma Saran lho yaa.
    :recsel Semoga Bermanfaat’

    WaSallam’
    Rafi

    1. Wah, sarannya terdengar bagus. Bisa jadi solusi yang bagus tuh. Terima kasih mas. Insyaalloh akan saya praktekkan.

      :thanks2

  9. saya pernah juga dikatakan gitu ma teman kost waktu saya awal di bisnis internet mas… “Tiap hari nongkrong di depan komputer, emang sudah dapat duit berapa dollar boss…?” tapi alhamdulillah…. ekarang saya lebih baik dari mereka….

    kalau seperti itu…. banyakin istirahat mas…. minum susu, Jangan ngoyo….. jalani dengan enjoy…. terutama pikiran untuk dapat pertamax…. wakakakakakakakakakak……… dapat bensin juga gak apa toh mas? :tkp :cendol

  10. waduh cuma saya sendiri yang blm ngucapin lekas sembuh buat mas agus…

    mas agus kalo masih sakit ga usah blogwalking dulu mas… biar saya yang mampir ke blog mas agus… :sungkem

  11. ngeblog adalah hobi, tapi jangan diporsir gitu donk ah!!! Main aja ke lmjg duduk2 dipantai godeg, fikiran fresh ati seneng.

  12. Ping-balik: Khalid Abdullah .Com
  13. Kayanya terlalu banyak rutinitas tuh, mesti dibanyakin acara rileks.
    Barangkali relaksasi mesti dilihat sebagai bagian dari produktivitas juga.

    Cobalah spa, manikur dan pedikur. 😛

  14. But a smiling visitor here to share the love (:, btw outstanding design . “He who will not reason is a bigot he who cannot is a fool and he who dares not is a slave.” by Sir William Drummond.

  15. I’m still learning from your blog, but I’m trying to achieve my goals. I certainly enjoy reading all that is posted on your blog.Keep the information coming and keep up the good work. I loved it!

  16. Highly interesting article. Your perspective is incredibly clear as well as insightful. I’ll definitely be subscribing to your RSS. I hope you will publish regularly on very similar subjects. However I’m interested as to what your sources of the post are? Many thanks.

  17. Hey there, i reckon which have seen most people went along to my best website thus i personally went to “return a favor”.I’m searching for ideas to improve my personal blog!Maybe his or her right to utilize a handful of your thoughts!!

  18. This url rocks !. I really always face new stuff & numerous in this case. We appreciate the fact that statistics.

  19. Oh my goodness! a article . Thanks Withal I am experiencing contest with ur rss . Don’t pair why Unable to agree to it. Is there anybody feat identical rss drawback? Anyone who knows sympathetic . Thnkx

  20. You have made everybody slowed designed for deliver the results listed here. Excellent website, really kept it all a lot more reference!

  21. Very useful post! I really enjoyed reading it. So nice to read an article that is written in very good English! I will surely be back for more in the future. Thanks.

  22. Thank you for another informative blog. Where else could I buy that kind of info developed in such type of perfect way? Excellent project that we are just now implementing, we have been on the looks out for similarly info.

  23. Aw, obvious a really nice post. In concept I wish to put in writing along these lines additionally ???C slacking and precise effort to establish a top notch article?????? but if you wish to I say?????? I procrastinate alot and in definitely not often buy one thing done.

  24. I found myself delighted to search for this net-site.I needed to on account of your time and energy for this wonderful learn!! I undoubtedly enjoying each little dose of it and I??????ve you bookmarked to check new things text.

  25. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

  26. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

  27. It’s a disgrace you really do not have got a donate button! I’d most definitely donate to this outstanding blog site! I guess for now i’ll accept book-marking and incorporating your RSS feed to my Google account. I look ahead to brand name new updates and will share this web page with my Facebook group. Chat shortly!

  28. Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the problem resolved soon. Many thanks

  29. There are some interesting deadlines on this page on the other hand don‘t determine I see all of them center to heart. There is some validity however i will require hold opinion until I check into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner also

  30. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

  31. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

  32. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

  33. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

  34. This is the proper blog for anybody who wants to search out out about this topic. You realize so much its almost onerous to argue with you (not that I actually would need). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

  35. Well said. I i never thought We would believe this opinion, but I??????m needs to view things on a different view. Making it very research a little more about this since it seems quite interesting. The first thing I don??????t understand though is the place things are all related together.

  36. Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

  37. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

  38. Thanks for these pointers. One thing I also believe is the fact credit cards presenting a 0% monthly interest often appeal to consumers in with zero interest rate, instant acceptance and easy on the web balance transfers, nonetheless beware of the most recognized factor that will probably void your current 0% easy road annual percentage rate plus throw one out into the terrible house quickly.

  39. Intimately, the post is reality the freshest topic during this registry related issue. I concur with your conclusions and often will eagerly will enjoy your forthcoming updates. Saying thanks won’t only be all you need, for ones wonderful clarity as part of your writing. I may immediately grab your rss to last up-to-date with any updates.

  40. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

  41. This is getting a bit more subjective, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like ‘Mixview’ that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you’re listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of “neighbors” will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune “Social” is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.

  42. There are some interesting cut-off dates in the following paragraphs however don‘t determine I see these center to heart. There is certainly some validity but I will require hold opinion until I check into it further. Piece of content , thanks and that we want more! Included with FeedBurner at the same time

  43. I not to mention my friends have been examining the good recommendations found on your web page then the sudden I got a terrible suspicion I never expressed respect to the website owner for those secrets. My women were absolutely passionate to learn all of them and have now certainly been tapping into these things. I appreciate you for simply being considerably considerate and then for picking out these kinds of essential subject matter millions of individuals are really needing to be informed on. My very own sincere apologies for not expressing gratitude to earlier.

  44. I tried to guide a flight from Minneapolis to Savannah. Airline internet sites averaged about $300. These folks discovered a flight for me – lowest accessible fare – and it was more than $400 (30 days advance recognize). They get to cost you for something about $400 after which there is the service charges of $55 per ticket. Simply because I complained for about two minutes, the girls then said that my ticket was not accessible and also the cost had gone up and it was now heading to price me around $200 in charges for 2 tickets. They’ve scripted lines for every single objection you may make and in the event you complain, they allow it to be worse.

  45. Thanks making the effort to talk about this amazing, Personally i think powerfully over it together with appreciate discovering read more about this specific matter. If you can, any time you attain skills, does one thinking adding your site with an increase of details? It is most used by me.

  46. Just wish to say your article is as amazing. The clarity in your post is simply excellent and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.

  47. Exactly why is not going to an insect increase in numbers? An additional combating young man pleasures the actual bargain guiding your water damage student. Your own toe nail subsidizes the say gas ahead of the picture. Really does the less likely mum solo? Just how do the actual presenter enhance this particular heart stroke? What makes the bit turf being thirsty?

  48. Magnificent goods from you, man. I have have in mind your stuff prior to and you’re just too wonderful. I actually like what you have bought right here, certainly like what you’re stating and the way during which you say it. You’re making it enjoyable and you still take care of to stay it wise. I can not wait to learn far more from you. This is really a great web site.

  49. Great morning, could possibly be at this point is towards situation merely well, i%u2019ve become executing study concerning your webpage which%u2019s why it can be obviously pro. I include been employing a fresh unique writings with the other person with attempting return glance good, whenever along with feel an answer i%u2019ve ruin it. Recommendations regarding how burdensome was considered the to make sure you site? Properly any human being much as an illustration me lacking an occurence accomplish that, towards the top that complete folks boost web should possess linked to chewing entirely up receiving that may done plus?

  50. Good post. I study something more difficult on totally different blogs everyday. It would always be stimulating to learn content material from other writers and practice just a little something from their store. I’d favor to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll offer you a hyperlink on your web blog. Thanks for sharing.

  51. I¡¦m not positive where you are getting your information, but great topic. I must spend some time finding out more or figuring out more. Thank you for excellent info I used to be looking for this info for my mission.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *