Akeh Preinan, Sinau Sadilut

Sajrone sawetara minggu kepungkur, para siswa SD wis pirang-pirang dina ora duwe cuti. Preinan kasebut disebabake amarga preinan nasional lan dina ujian sekolah. Tanggal abang kayane dekorasi tanggalan pendhidhikan kanthi rapi. Kahanan kasebut nyenengake para siswa. Dheweke duwe luwih akeh wektu kanggo main ing omah karo anggota kulawarga.

Umume siswa sekolah dhasar sing dak mulangake duwe wong tuwa sing urip beda karo bocah-bocah. Umume, bocah-bocah dijaga simbah-simbah ing desa kasebut nalika wong tuwa makarya ing kutha. Jaman preinan semacam iki sing digunakake kanggo mulih menyang kutha lan preinan ing kana.

Bisa diprediksi Kagiyatan sinau siswa sajrone preinan saya suda. Ora ana kemungkinan yen dheweke bakal sinau nalika urip ing kutha kasebut karo wong tuwa. Umume padha nggunakake wektu plancongan menyang pusat blanja lan macem-macem papan wisata modern ing kutha tujuan. Wong tuwa uga kayane ngrusak anake. Kaya tit kanggo tat, kekarone pas.

Ora suwe dheweke bakal seneng plancongan dawa. Preinan sing wis katon yaiku preinan pasa awal. Banjur loro tanggal abang disusun dadi preinan nasional. Ora let suwe, pungkasane sekolah mlebu limang minggu. Kahanan kasebut nyebabake preinan akhir taun sing dawa banget kanggo para siswa taun iki. Lima minggu mati mesthi nggawe dheweke sinau maca sethithik ing ngarep buku.

Wong tuwa kudu ngerti yen siklus preinan sing dawa iki bakal dieling-eling saben bocah. Dheweke pengin bebas kegiyatan sinau ing sekolah. Iki ora dadi masalah anggere wong tuwa bisa tetep sinau kulawarga sing cukup. Contone, nggawa bocah-bocah plancongan ing papan wisata sing ndhidhik, obyek wisata sejarah, obyek wisata alam, lan macem-macem obyek wisata sing bisa digunakake minangka papan pembelajaran ing njaba ruangan. Sugeng plancongan.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *