Apa Sampeyan Isih Seneng Plancongan ing Mangsa Pagebluk Corona?

Gambar ilustrasi virus corona Covid-19 - Gambar diambil dari website tci-research.com
Gambar ilustrasi virus corona Covid-19 – Gambar diambil dari website tci-research.com

Wis setaun luwih warga Indonesia lan wong sadunya kena pandemi virus corona. Pandemi corona sing nyerang Indonesia wis ngrusak akeh rencana sing digawe warga. Salah sawijining agenda sing dijamin bakal katunda yaiku lelungan utawa wisata. Plancongan minangka budaya anyar masarakat Indonesia jaman saiki. Tren lelungan ing akhir minggu wis tambah akeh ing kabeh golongan masyarakat Indonesia sajrone telung taun kepungkur. Anane media sosial nyengkuyung panyebaran informasi babagan pambukaan obyek wisata paling anyar ing Jombang lan sekitarnya.

Kepiye pandemi virus corona kena pengaruh hobi sampeyan? Apa sampeyan isih kepingin mlaku-mlaku lan lelungan ing mangsa pagebluk virus corona?

Panulis asring nindakake kegiatan lelungan sadurunge pandemi virus corona ditindakake. Nanging, hobi iki wis mudhun drastis wiwit pertengahan Maret 2020 nalika Pamrentah Kabupaten Jombang ngumumake kahanan darurat sing ana gandhengane karo panyebaran virus corona. Panulis wis ngrencanakake ngunjungi pirang-pirang obyek wisata sing mentas dibukak ing wilayah Jombang kidul, kayata Padusan Pandansili. Nanging, kabijakan njaga jarak duwe kekuwatan luwih akeh babagan hobi lelungan. Aku wis mbatalake akeh agenda lelungan ing pirang-pirang wulan iki.

Yen sampeyan pengin negesake, sejatine wilayah Kabupaten Jombang isih aman lan ora dikunci utawa lock down sajrone pandemi virus corona. Embong menyang obyek wisata ing Jombang isih akeh dibukak kanggo turis lokal. Maklum wae, sing ngramut panggonan pariwisata isih pengin entuk penghasilan saka kunjungan wisatawan. Nanging kepriye maneh, awak dewe ora oleh egois. Minangka wisatawan sing isih sadar lan kepingin njaga kesehatane, penulis akhire milih tetep omah. Sanajan panulis metu saka omah, tujuane yaiku sekolah.

Minangka kepinginan lelungan sajrone mangsa pagebluk virus corona, panganggit ngentekake pirang-pirang jam suwene pirang-pirang dina nonton video Youtube. Akeh Youtuber sing nduweni polah nyenengake lan apikan nganggo tembung ing ngarep kamera. Wis akeh pengalaman lelungan Youtuber sing dituduhake ing Saluran Youtube.

Intine, kita kudu mesthi waspada lan nikmati saben prastawa ing urip iki. Akeh Youtuber isih bisa ngguyu nalika ngalami karantina ing omahe dewe-dewe. Ya, kegiyatan plancongan ora kudu kalakon ing kasunyatan. Malah kanggo njelajah video plancongan ing Youtube cukup kanggo nambani rasa rindu nalika plancongan karo kanca-kanca.

Apa panulis bosen karo kabijakan sing kudu njaga jarak lan karantina ing omah? Ora bosen kabeh. Panulis ngalihake kepinginan kanggo lelungan menyang postingan blog kaya sing sampeyan waca. Cara ngalihno pikiran kaya iki bakal bertahan sawetara dina. Nanging paling ora panulis wis netepi panjaluk Pamaréntah supaya tetep ing omah sajrone mangsa pagebluk virus corona. Plancongan lan preinan bisa ditundha nganti virus corona ilang kabeh saka Nuswantara.

Kepiye pengalaman sampeyan sajrone wektu ing omah wae ing mangsa pagebluk corona? Apa sampeyan uga rumangsa bosen lan pengin lelungan karo kulawarga? Obyek wisata endi wae sing pengin sampeyan parani yen wabah virus corona pancen ilang ing tengah-tengah masarakat Indonesia? Mangga nuduhake crita ing kolom komentar.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *