Dolan Menyang Wisata Pacet ing Alas Mojokerto

Explore Wonosalam Menjelajah Obyek Wisata Air Terjun Grojogan Asmoro - Foto Kristanto
Explore Wonosalam Menjelajah Obyek Wisata Air Terjun Grojogan Asmoro (Foto: Kristanto)

Kepiye kabare, kanca-kanca blogger, Jombang? Blog Rasa Jombang saiki ngulas objek wisata sing dununge cedhak karo Kutha Jombang, yaiku papan wisata alam ing Mojokerto. Kutha Mojokerto minangka salah sawijining pusat panyebaran pariwisata sejarah lan budaya ing provinsi Jawa Wetan.

Saka Surabaya, wilayah Kabupaten Mojokerto bisa dituju nganggo bis umum udakara 45 menit. Jarak kasebut ora adoh banget kanggo plancongan ing tujuan wisata Jawa Timur. Sadawane dalan saka Surabaya, Krian, Mojokerto, lan Trowulan, kita bakal nemokake pemandangan alam sing endah lan bangunan sejarah saka sisa-sisa kamulyan Kerajaan Majapahit.

Atusan taun Karajan Majapahit mrentah lan menang ing Nusantara saengga akeh candhi lan situs sejarah ditemokake ing wilayah Mojokerto. Mojokerto minangka salah sawijining tujuan wisata favorit para turis sing ngunjungi Jawa Wétan. Pusat Kerajaan Majapahit kira-kira ana ing sekitar Desa Trowulan, Mojokerto. Tinjauan wisata iki ora bakal ngrembug babagan bangunan sejarah saka Kerajaan Majapahit. Artikel ing The Jombang Rasa iki bakal ngrembug Pacet Pariwisata Wana.

Plancongan plancongan ing obyek wisata Pacet umume nganggo rute Jombang, Trowulan, Gondang, lan Pacet. Kanggo turis sing asale saka Kabupaten Malang, dheweke luwih seneng plancongan menyang Pacet saka arah Selecta, Kota Pariwisata Batu. Wana Wisata Pacet dununge ana ing laladan Gunung Welirang. Gunung Welirang minangka papan wisata alam sing dununge cedhak karo Gunung Anjasmoro, Gunung Arjuna, lan Gunung Argowayang. Deretan gunung iki ngasilake macem-macem atraksi alam sing apik lan apik ing Jawa Wétan.

Transportasi saka Trowulan menyang Pacet bakal ngliwati pirang-pirang obyek wisata pendhidhikan ing Jawa Wétan, yaiku Museum Trowulan, kolam seger, Gerbang Wringin Lawang, Candi Kedaton, Candi Minak Jinggo, Candi Bajang Ratu, lan Candi Tikus. Ana sawetara obyek wisata alam sing sumebar ing sekitar Pacet, kayata Pariwisata Ubalan lan Taman Mini Pacet. Pas mlebu daerah Gondang, hawane gunung adem langsung ambus kulit turis. Perjalanan saya suwe saya suwe saya dhuwur nganti pungkasan mlebu ing Wana Wisata Pacet.

Lambang Wana Wisata Pacet minangka kolam renang air panas sing alami. Pirang-pirang taun kepungkur obyek pariwisata Pacet ditutup kabeh amarga ana longsor. Saiki Pacet wis dadi tujuan plancongan sing nyenengake kanggo warga Jawa Timur. Saben turis sing ngunjungi papan wisata iki ing Jawa Wétan ora krasa lengkap yen ora adus ing kolam panas. Sumber air panas Pacit kalebu 3 kolam utama kanthi suhu banyu sing beda. Sing pertama panas banget, sing nomer telu adhem banget, banjur ing antarane kolam ana kolam suhu-tengah ing tengah-tengah.

Turis sing adus lan adus ing banyu kolam Wana Wisata Pacet percaya manawa banyu panas sing ngemot belerang alami bisa ngobati lan nyegah macem-macem penyakit kulit. Kajaba saka telung kolam renang utama, ana sawetara kolam liyane ing sekitar perkemahan Pacet, sing ditemokake sumber banyu panas. Gabungan hawa gunung adhem lan banyu belerang alami sing anget ndadekake Pacet dadi tujuan wisata kesehatan sing unik ing Mojokerto.

Wilayah wisata sing paling nyenengake ing Pacet kanggo aku yaiku wilayah kemah. Wilayah kemah dununge ana ing bukit sumber banyu panas. Lokasi perkemahan Pacet cukup jembar. Iki minangka papan wisata alam sing nyenengake kanggo para backpacker lan panjelajah alam. Kanggo turis sing duwe hobi fotografi, wilayah perkemahan ing Wana Wisata Pacet njanjeni gambar obyek wisata sing apik. Sawetara kanca milih lokasi kanggo moto pra-perkawinan ing wilayah pegunungan Pacet.

Wis kaping pindho aku kemah lan munggah gunung ing Padusan Pacet. Saben plancongan menyang obyek wisata ing Mojokerto, mesthi menehi pengalaman beda kanggo aku. Aku duwe kesempatan kanggo njelajah wilayah kali sing watu-watu sing biyen dadi sumber bencana banjir bandhang, nganti aku nemokake guwa asale sumber aliran kali kasebut. Sanajan srengenge panas banget, sampeyan ora bisa ngatasi saben kaendahan pegunungan ing Pacet.

Kanggo sampeyan sing ora seneng repot-repot ing plancongan, sampeyan bisa nyewa vila murah kanthi layanan apik ing sekitar Pacet. Aja wedi karo biaya sing larang, regane sewa vila ing Pacet cukup larang. Aku wis nginep ing Villa Fani mung Rp 700 ewu sewengi, aku wis bisa nggunakake vila enem kamar lengkap karo kamar mandhi sing resik. Pancen nyenengake plancongan bareng kanca kerja menyang Pacet. Lokasine cedhak, ragad sewa vila murah, pandhangane apik, lan udarane resik.

Wilayah wisata alam Pacet ora mung duwe area kemah lan pemandian alami kanthi sumber air panas. Objek wisata iki ing Mojokerto uga nyimpen obyek wisata air terjun Grenjengan. Grojogan kasebut ora nganti dhuwur kaya Air Terjun Coban Rondo utawa Air Terjun Coban Pelangi ing Malang. Nanging, keunikan papan wisata iki ing Jawa Wétan yaiku banyu sing mesthi krasa adhem ing kulit. Aliran banyu ora abot banget nanging bening. Lokasi wisata iki cocog kanggo ngeculake pegelane kerja padinan.

Sawise wareg nggoleki alam Gunung Welirang kanthi mlaku, saiki kita santai ing sangisore banyu terjun Grenjengan. Air terjun iki dununge ana ing sisih kidul Wana Wisata Pacet. Pintu mlebu ora adoh saka hotel lan lawang turis turis. Udakara udakara setengah jam kanthi mlaku nganti tekan lokasi grojogan Grenjengan. Ing endi wae dalan, akeh alas udan tropis sing ijo tuwuh. Lokasi ing grojogan iki digunakake akeh dening lembaga pendhidhikan supaya ora bisa metu. Muter lan sinau ing lokasi njaba tanduran alas dilindhungi Pacet pancen nyenengake.

Banjur, pinten tiket mlebu ing wilayah wisata Pacet? Tiket mlebu saben wong yaiku Rp. 15.000. Iku mung tiket mlebu. Yen nggawa sepedha motor, ragad parkirane Rp 5.000 saben motor. Yen sampeyan pengin nglangi kolam banyu sing anget utawa adhem, sampeyan mung kudu mbayar tiket mlebu kolam renang Pacet kanthi rega Rp 12.000 saben wong. Kanthi ragad kaya ngono, sampeyan bisa ngira-ngira dhuwit sing bakal sampeyan lakoni nalika plancongan menyang Pacet.

Sanajan wilayah villa turis Pacet kena banjir parah sawetara taun kepungkur, pamrentah lokal saiki nggawe Pacet kanthi serius. Kasedhiya macem-macem fasilitas umum kanggo penak plancongan turis. Wis ana hotel lan losmen, jaringan telpon, sumber banyu bersih, pusat kerajinan khas Mojokerto, macem-macem jinis jajanan rakyat, lan liya-liyane. Apa sampeyan kepengin nyoba rendhem ing sumber mata air panas Pacet? Ayo mlaku-mlaku menyang obyek wisata alam Wana Wisata Pacet ing Mojokerto!

Bagikan tulisan ini:

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

1 komentar

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *