Guru Resikan Tansah Katon Apik ing Ngarep Siswa

Pengelolaan Kawasan Mandiri dan Berdaya Desa Jarak Kecamatan Wonosalam Kabupaten Jombang
Pengelolaan Kawasan Mandiri dan Berdaya Desa Jarak Kecamatan Wonosalam Kabupaten Jombang

Saben guru kudu bisa nggatekake penampilan ing watesan proporsional. Ora preduli umur siswa sampeyan, kabeh bakal setuju manawa siswa luwih seneng gurune katon resik, rapi lan sopan. Gunakake klambi miturut standar sing ditemtokake miturut aturan. Sampeyan ora prelu nganggo luwih saka siji aksesoris sandhangan. Elinga, sampeyan teka ing sekolah kanggo mulang lan ora kanggo pamer sandhangan.

Guru sing keren ora bakal saingan karo siswa nalika klamben. Simpen kabeh sandhangan lan aksesoris merek sing ana ing omah dhisik. Sanajan saiki akeh bocah-bocah wadon sing nampilake koleksi ing sekolah, sampeyan ora prelu mbujuk: Aku duwe luwih apik tinimbang sampeyan. Kosok baline, para guru kudu menehi saran marang siswa supaya tumindak sing sopan ing tingkatan kebersamaan ing sekolah. Ora mung menehi saran kanthi lisan, sampeyan uga kudu menehi conto ing tumindak.

Prestasi guru sing apik bisa nggawe sampeyan luwih ditrima lan dihargai dening siswa. Iki selaras karo salah sawijining filosofi Jawa sing nyebutake sandhangan ajining raga saka, sing tegese ngurmati awak bisa dideleng saka sandhangan sing digunakake. Ora mung nutupi kelamin, klambi iku kalebu pelatihan disiplin tumrap guru lan siswa. Saiki pamrentah Indonesia nyetel seragam sekolah lan seragam mulang saben dina. Iki minangka salah sawijining wujud aplikasi disiplin ing urip.

Siji bab liyane sing kudu digatekake guru nalika klamben ing ngarepe siswa yaiku kudu paham prilaku etika. Nalika guru wanita nganggo ajaran jilbab ing kelas, kelakuane guru kudu dijaga. Iki ora ateges manawa guru sing ora ditutupi bebas tumindak kaya sing dikarepake. Kasunyatane, kanthi nggunakake sandhangan sing luwih mbukak, guru kudu ngerti cara lungguh kanthi bener lan ora nglanggar norma unggah-ungguh. Muga-muga tulisan iki bisa nginspirasi.

Bagikan tulisan ini:

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *