Jeneng Flora lan Fauna sing Langka saka Maneka Provinsi ing Indonesia

Gambar ilustrasi upaya penyelamatan hewan gajah dari perburuan liar di Indonesia oleh Hardi Cantrik
Gambar ilustrasi upaya penyelamatan hewan gajah dari perburuan liar di Indonesia oleh Hardi Cantrik

Kepiye kabare kanca-kanca blogger ing Jombang? Apa sampeyan ngerti manawa kajaba Puspa Bangsa, Puspa Pesona lan Puspa Rare minangka perwujudan gambar kemurnian, kaendahan lan kekurangan flora lan fauna Indonesia, saben propinsi saiki uga duwe maskot flora lan fauna. Blog The Jombang Taste isih nampilake serangkaian artikel ilmu alam. Ayo ditinjau maskot flora lan fauna ing saben wilayah ing Indonesia.

Flora lan fauna dipilih kanggo digunakake minangka simbol, identitas utawa maskot adhedhasar kekaguman lan apresiasi kekayaan alam ing saben wilayah. Maskot yaiku wong utawa kewan utawa obyek liyane sing dileksanakake dening sawijining klompok minangka simbol supaya bisa menehi kabegjan utawa keamanan. Iki minangka dhaptar jeneng flora lan fauna sing unik lan langka saka kabeh propinsi ing Indonesia sing diabadikan dadi maskot regional.

  • Nangroe Aceh Darussalam milih kembang jeumpa lan manuk cempala kuneng dadi maskot.
  • Sumatera Utara ngangkat kembang ylang lan beo Nias minangka simbol identitas daerah.
  • Sumatra Kulon duwe wit Andalas lan manuk kuau gedhe.
  • Provinsi Jambi milih kacang areca abang lan macan Sumatra dadi maskot regional.
  • Saka macem-macem flora lan fauna sing sugih, Sumatra Selatan milih iwak duku lan belide dadi maskot.
  • Provinsi Bengkulu nggawe kembang mayit lan bear srengenge minangka simbol identitas daerah.
  • Lampung nggawe kembang asakh utawa asar, sing mekar nalika shalat Asar lan gajah minangka maskot.
  • Provinsi Riau milih wit nibung lan manuk srindit, jinis parrot cilik, kanggo ditampilake dadi maskot regional.
  • DKI Jakarta nggunakake Condet barking lan elang bondol sing ngenggoni Kepulauan Ewu minangka maskot.
  • Jawa Barat nggawe wit gandaria lan spesies badhak jawa sing ngancam ing Taman Nasional Ujung Kulon dadi maskot propinsi.
  • Jawa Tengah milih kembang kantil lan manuk kepodang minangka simbol lan gambar daerah.
  • Wilayah Istimewa Yogyakarta ngunggahake wit kepet lan manuk penyu dadi maskot.
  • Jawa Timur duwe kembang sedap malam lan pitik bekisar.
  • Kalimantan Barat milih tengkawang tengkawang lan bolong gadhing.
  • Provinsi Kalimantan Selatan nggawe tanduran kasturi lan kethèk proboscis, kethèk sing tajem minangka maskot flora lan fauna.
  • Kalimantan Tengah milih tenggaring, jinis rambutan lan buning kuau layu kanggo makili flora lan fauna sing subur.
  • Provinsi Kalimantan Timur duwe anggrek ireng saka alas lan lumba-lumba saka Kali Mahakam.
  • Sulawesi Utara milih wit longusei lan tangkasi, jinis kewan cilik ing wayah wengi uga dijenengake kewan memedi.
  • Provinsi Sulawesi Tengah duwe ebony, wit ebony, lan manuk maleo, manuk langka sing endhog meh amba kaya awake.
  • Sulawesi Tenggara nggunakake anggrek serat lan anoa minangka maskot flora lan fauna.
  • Sulawesi Selatan nampilake wit kurma lan kebo belang minangka identitas regional.
  • Bali milih jalak mejegau lan Bali, sing saiki mung kari puluhan ing Taman Nasional Bali Barat.
  • Nusa Tenggara Barat milih wit kelicung lan rusa Timor dadi maskot.
  • Nusa Tenggara Timur duwe wit cendana wangi lan naga Komodo, turahan kewan kuna sing isih urip ing Pulo Komodo.
  • Maluku ngundhakake kekayaan alami anggrek larat lan beo raja minangka maskot regional.
  • Papua nggawe wit matoa lan manuk swarga dadi loro kabel sing apik minangka wakil utama flora lan fauna sing sugih.

Yaiku dhaptar flora lan fauna sing dadi kebanggaan saben wilayah sing dadi maskot provinsi kasebut. Nggawe kembang, wit, manuk, iwak lan kadal ngawasi minangka maskot regional, mesthi ora mung cara kanggo gumunggung babagan kekayaan flora lan fauna, nanging ing mburine milih maskot kasebut, kesadaran saya tuwuh kanggo nglindhungi lan nglestarekake alam. bandha. Kesadharan iki terus dikembangake kanggo nguatake rasa tresna marang tanah air. Ayo nguri-uri flora lan fauna kebanggaan Indonesia!

Referensi:

———–. 1990. Bunga Nasional dan Maskot Flora-Fauna Daerah. Jakarta: Kantor Menteri Negara Kelestarian Lingkungan Hidup.

———–. 1991. Sekilas Tentang Konservasi Alam dan Pemanfaatan Hutan Secara Lestari. Jakarta : Departemen Kehutanan.

Gradwohl, Judith dan Russell Greenberg. 1991. Menyelamatkan Hutan Tropika. Jakarta: Balai Pustaka

Hadisepoetro, Soebagjo. 1991. Sistem Taman Nasional dan Rekreasi di Indonesia. Disampaikan pada Konferensi PATA ke-40 di Bali.

Sangguana, YP. 1994. Mengisi Liburan di Taman-taman Nasional. Bandung: Remaja Rosdakarya Offset

Tim Penyusun Kamus Departemen Pendidikan dan Kebudayaan. 1991. Kamus Besar Bahasa Indonesia. Jakarta: Balai Pustaka.

 

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *