Kebiasaan Ala Bisa Ngrusak Urip

Sifat ala asring nahan kita mental supaya ora bisa motivasi urip luwih gedhe mbesuk. Nyoba kanggo maju supaya bisa nambah urip sing dikarepake, mesthi ora gampang. Pakulinan ala sing lawas mesthi nyoba nggodha kita supaya bisa tumindak ala maneh. Kita kayane lagi ngalami siklus sing ora nyenengake.

Masalahe yaiku kebiasaan ala pancen ora bisa dirusak, uga ora bisa disuda. Sampeyan bisa takon ewonan wong ing sekitar sampeyan nalika nyoba nyingkirake kebiasaan ala. Asring kebiasaan ala tetep ana amarga macem-macem alasan sing bisa ditampa. Malah pakulinane yen ana ing kono kanggo nindakake prekara kanggo kita yaiku ngrusak awake dhewe. Nanging ing jero ati kita mesthi ngerti yen pakulinan sing ala bisa nyebabake urip kita ora kepenak banget.

Ana uga salah sawijining prilaku sing ora apik ing jaman mbiyen sing isih kudu dingerteni. Pakulinan ala wong dianggep duwe dhasar sing migunani sanajan dhasar ora duwe bathi. Keuntungan iki dipikolehi amarga wong bisa dadi awake dhewe lan golek budi saka pakulinan sing ditindakake. Sanajan kabiasaan ala kasebut kudu diilangi, kita kudu ngajeni lan ngerti sadurunge diganti dadi kabiasaan sing luwih apik.

Pakulinan ala kudu dihormati lan dingerteni sadurunge diowahi. Ngerti apa sing nyebabake kebiasaan ala kudu diganjar, ora dipateni. Kita kudu nempuh ati ing saben kita. Nalika ngrungokake ati paling jero, kita bisa ngrungokake tembung sing pas nalika ana upaya kanggo nyengkuyung pakulinan ala kasebut supaya ora bisa ilang. Yen sampeyan bisa entuk piwulang saka kegiatan iki, mula sampeyan bisa nggawe kabiasaan anyar sing tuwuh saka sing ala dadi sing luwih apik.

Ngganti kebiasaan ala kudu nduwe pengaruh marang tumindake saben dinane amarga bakal menehi asil saka upaya lan kapercayan. Pakulinan ala minangka masalah lan gantian yaiku menehi asil sing bisa dipikolehi kanthi nindakake kabiasaan sing apik. Panulis ngerti quitters sing ora duwe niat mandheg ngrokok.

Dheweke ngganti kegiatan ngrokok nganggo olahraga lari lan olahraga liyane sing butuh katrampilan napas, pangolahan fisik, lan kontrol napas. Proses santai sing diasilake saka olahraga nggawe ngrokok ora nyaman kanggo dheweke. Pungkasane dheweke mandheg ngrokok amarga wis entuk penggantian prilaku anyar sing luwih nyenengake lan migunani.

Mungkin sampeyan ora ngerti yen kebiasaan ala iku tumindak ala. Mula sampeyan nindakake kegiyatan ala kanthi sukarela lan tanpa sadhar. Nindakake tumindak sing ora sopan kanthi cara kasebut bisa ngiyatake awak dhewe yaiku ngerti kabutuhan lan ngurmati kabutuhan sing kudu ditindakake. Ngormati kebutuhan kasebut kanthi ngganti kabiasaan ala saiki kanthi kabiasaan sing luwih sehat lan efektif. Owahi siji pakulinan lan mengko sampeyan bakal motivasi ngganti sing liya. Muga-muga tulisan iki bisa motivasi panjenengan sedaya!

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *