Menungsa Cepet Tuwa Amarga Wektu Sing Beda?

Cerita Rakyat Nusa Tenggara Barat: Legenda Batu Golog Penculik Anak
Cerita Rakyat Nusa Tenggara Barat: Legenda Batu Golog Penculik Anak

Kepiye kabare kanca blogger Jombang? Kita ketemu maneh kanthi artikel sing motivasi mandhiri karo blog iki. Salah sawijining crita klasik sing dakeling-eling nganti saiki yaiku crita urip sedulur kembar. Salah sawijine jenenge Randy lan makarya dadi astronot. Sauntara kuwi, wong liya jenenge Dandy lan tugase akuntan. Apa sing nyenengake urip bocah kembar lanang loro kasebut? Priksa ilustrasi fiksi ing ngisor iki.

Dandy pancen rajin. Dina dheweke ngenteni ngitung lan mriksa macem-macem laporan finansial lan pajak para klien. Oalah, prinsip Dandy yaiku ora ana dina tanpa ngetung nomer. Dandy wektu kanggo kumpul karo kulawargane ora luwih saka rong jam saben dina. Dheweke uga urip kanthi kahanan awake kesel. Mung sawetara wektu ngomong, mripatku wis ngantuk.

Saliyane, Randy entuk kapercayan dadi anggota eksplorasi antar lintang. Jenenge crita fiksi, ora apa-apa yen aku duwe angen-angen tingkat tinggi. Sajrone pirang-pirang taun, Randy kerja ing pesawat ulang-alik lan njelajah jagad iki. Pirang-pirang taun dheweke mabur ing langit nganti pungkasane jabatane rampung.

Sanalika Randy mlaku ing bumi lan mulih, dheweke kaget banget. Apa sing nyebabake? Ternyata adhine kembare, Dandy, wis katon sepuh banget. Karo rambut abu-abu, si kembar duwe kulit kerut lan rai sing asem. Kadhangkala Dandy watuk karo nyekel dhadhane. Beda karo kondhisi fisik Randy isih katon padha karo nalika dheweke bubar tugas ing misi luar angkasa.

Lawas Amarga Teori Relativitas Wektu?

Nalika mlebu sekolah, aku ngarani kahanan kembare yaiku relativitas jaman. Ing pelajaran fisika, teori relativitas wektu minangka bahan favoritku. Dikandhani yen obyek bakal ngalami pangowahan jarak, utawa malah bentuk, miturut titik referensi tartamtu. Banjur, apa panjelasan ilmiah kanggo Randy lan Dandy?

Titik referensi sing digunakake dening Dandy akuntan pancen jelas bumi. Ana ing sistem puteran. Apa sistem iku? Temenan, sistem sing dimaksud yaiku nalika bumi muter 24 jam lan nalika bumi ngubengi 365 dina. Kajaba muter ing poros dhewe, bumi uga muter ngubengi srengenge. Kangge, Randy astronot ora melu sistem rotasi bumi. Iki ana ing njaba sistem rotasi bumi.

Sampeyan bisa entuk panjelasan luwih rinci babagan bedane loro kasebut yen sampeyan pengin nyinaoni teori relativitas wektu. Sanajan ngono, yen sampeyan duwe wektu kanggo Googling ing Wikipedia. Hehehe. Sanajan nganti saiki ora ana sing bisa mbuktekake kasunyatane, nanging aku percaya yen ilmu pengetahuan bisa dibuktekake sedina wae.

Wis tuwa Amarga Kroso Tuwa

Pendapat liyane sing nyoba nerangake prabédan antara Randy lan Dandy yaiku psikologi. Sacara psikologis, masarakat bakal tuwa yen rumangsa wis tuwa. Yen pikirane sadhar nyatakake yen dheweke wis tuwa, mula bakal kabukten nyata. Kosok baline, yen ana wong sing isih enom atine mula bakal disaranake dadi enom tenan. Hukum Atraksi kalebu ing perkara iki. Pengin bukti?

Wong sing enom atine bakal mbuktekake semangat mudha kanthi nganggo klambi gaya pemuda, njaga penampilan kanthi rajin kerja ing gym, nggatekake penampilan fisik, lan terus nganyari perkembangan gaya urip paling anyar. Kosok baline, yen ana sing rumangsa wis tuwa mental, mula dheweke bakal nganggo sandhangan sing menehi kesan yen dheweke luwih tuwa tinimbang umur asline, duwe minat masarakat ing pensiunan, lan liya-liyane.

Aku ora bakal nyebutake temuan teoritis psikologi paling anyar kanggo ngrembug pengaruhe pikirane marang tampilan fisik wong. Nanging saka panjelasan ringkes ing ndhuwur, sampeyan bisa sinau. Manawa roh panguripan sing saben dina dipupuk saben dinane bakal bisa urip ing tataran tartamtu supaya motivasi dhiri bisa tetep dijaga kanthi tetep. Supaya gaweyan kasebut ujar manawa sibuk, nanging yen bisa ngrasakake, ora bakal ana stres sing bakal ngrusak semangat kita.

Wis tuwa mesthi wae, nanging supaya bisa tampil luwih dawa maneh dadi pilihan kita dhewe. Yaiku tagline sing digunakake produk kecantikan minangka pariwara ing TV. Kita bakal saya tuwa yen rumangsa wis tuwa lan kepengin tuwa. Saliyane, kita bakal rumangsa isih enom nalika bisa njaga kabiasaan efektif sing nyebabake kahanan motivasi urip sing optimal.

Urip Ora Katebak

Manungsa modern saben dina sabenase diteken kanthi wektu. Kuota 24 jam kayane ora bisa ngatasi rekasa urip sing rame ing jagad iki. Saben manungsa saingan kanggo entuk kabegjan miturut dheweke

ora. Nanging sapa sing bisa prédhiksi masa depan kita? Apa sampeyan yakin yen peramal sing terkenal bisa maca nasib sampeyan mbesuk?

Salah sawijining perkara penting ing pacelathon aku karo salah sawijining pimpinan Yatim Mandiri yaiku ora prelu prediksi mbesuk. Kita ora prelu nggawe mesin wektu kanggo ngerti acara penting apa mbesuk. Ayo urip kanthi alami, mula alam bakal nyengkuyung tuwuh kanthi alami.

Melu perusahaan anyar, entuk pegawean anyar, ketemu kolega anyar, banjur pisah miturut kekarepane. Kabeh sing ora dakramalake. Aku uga ora ngimpi yen bakal duwe kesempatan emas kanggo njupuk posisi sing penting lan pengaruh. Kabeh lumaku kanthi sejatine karo perawatan kanggo wong-wong ing sekitar kita.

Alur panguripan sing ora bisa ditebak yaiku seni urip sing mili manut irama langkah manungsa. Saran efektif sing wis dakkarepake nganti saiki yaiku yen bisa nggawe bisnis wong liya dadi luwih gampang, mula wong liya uga bakal nggampangake bisnis. Hubungan sebab sebab mesthi ana ing siklus urip.

Bener manawa kita ora bisa prédhiksi prastawa apa sing bakal kelakon mengko mbesuk. Nanging kita bisa nggawe stroke dalan menyang gegayuhan lan gegayuhan. Iku kaya tugas dhokter sing ora bisa ngonfirmasi yen pati lan pati pasien. Nanging, dheweke dididik supaya bisa diagnosa macem-macem jinis penyakit lan cara ngobati.

Urip ora bisa ditebak. Pancen amarga saka iku, kita diwenehi kesempatan saka Gusti Allah kanggo kreatif lan nyusun potensi supaya bisa ngasilake karakter dhewe. Dina demi dina. Rina wengi muter miturut kekuwatane. Lan manungsa sing paling apik yaiku wong sing bisa nindakake kabiasaan efektif nalika nglancarake urip sing ora bisa diprediksi yen bakal pungkasan. Muga-muga tulisan iki bisa dadi bahan refleksi kanggo kemajuan urip sampeyan.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *