Munggah Pucuk Kekep ing Gunung Anjasmoro Wonosalam

Keindahan obyek wisata air terjun Grojogan Asmoro di Desa Jarak Kecamatan Wonosalam Kabupaten Jombang - Foto: Evin Sudarwati
Keindahan obyek wisata air terjun Grojogan Asmoro di Desa Jarak Kecamatan Wonosalam Kabupaten Jombang (Foto: Evin Sudarwati)

Menek menyang ndhuwur Kekep. Dhuwur banget …

Sugeng enjing kabeh kanca! Kepiye sampeyan dadi kanca komunitas blogger Jombang saiki? Muga-muga sampeyan seneng banget nindakake kegiyatan sajrone pandemi iki. Sanajan kita kabeh ora ngerti kapan pandemi iki bakal rampung, kita kudu tetep kerja keras. Supaya sampeyan ora stres, coba plancongan menyang obyek wisata alam ing Kabupaten Jombang. Preinan bisa gawe seger pikiran lan nambah pengalaman urip.

Liwat artikel iki, aku pengin nuduhake pengalaman munggah ing Pucuk Kekep. Dina Minggu, 27 September 2020 wingi, aku lan kanca-kanca Komunitas Blogger Jarak menek Puncak Kekep. Pucuk Kekep minangka salah sawijining obyek wisata alam ing wilayah Gunung Anjasmoro. Ora akeh turis lokal sing ngerti anane Puncak Kekep amarga dununge cukup adoh.

Kaendahan objek wisata air terjun Grojogan Asmoro ing Desa Jarak, Kecamatan Wonosalam, Kabupaten Jombang (Foto: Evin Sudarwati)

Secara administratif, Puncak Kekep dununge ana ing Dukuh Pokah, Dusun Mangirejo, Desa Wonosalam, Kecamatan Wonosalam, Kabupaten Jombang. Papan wisata alam ing Jombang iki cocog kanggo sampeyan ngunjungi preinan. Sampeyan butuh tenaga sing cukup kanggo menek Puncak Kekep. Jarak saka desa paling cedhak menyang Puncak Kekep udakara 2 kilometer lan sampeyan kudu mlaku udakara 20 menit.

Pilihan liyane kanggo tekan Puncak Kekep yaiku numpak motor. Nanging yen ngelingi medan nyopir cukup mbebayani, aku saranake sampeyan mung mlaku-mlaku menyang Puncak Kekep. Sampeyan bisa ninggalake kendaraan sampeyan ing ngarep ruang sholat Dukuh Pokah utawa ing pekarangan warga lokal. Oh iya, mobil-mobil off road bisa tekan pucuk Puncak Kekep. Sampeyan bisa nyoba petualangan alami Gunung Anjasmoro iki kanthi bungah.

Siapke kanthi fisik lan nggawa pasokan ngombe cukup supaya aman nalika pendakian menyang Puncak Kekep. Jalur hiking sejatine ora ekstrem banget. Ana dalan sing watu lan sawetara rereget abang sing bisa mlaku. Nanging amarga wilayah Wonosalam asring udan, sampeyan kudu luwih ati-ati nalika munggah menyang ndhuwur. Aku uga kudu meksa tekan Puncak Kekep amarga gerimis banter banget.

Tekan Puncak Kekep, lemes saya suwe saya sithik. Pemandangan alam ing pegunungan sing mekar katon apik banget. Aja kuwatir, wis ana warung ing ndhuwur sing nyedhiyakake koneksi wi-fi gratis. Aku bisa ngakses sambungan internet ing Puncak Kekep nganggo tembung sandhi ‘tajamberintan’. Sambungan internet wifi ing kana cukup cepet. Aku bisa nggawe streaming Youtube kanthi nyenengake ing kene.

Kaya ngono sampeyan ngerti. Jeneng penjaga warung ing Puncak Kekep yaiku Pak Sharp. Apa pacelathon kasebut uga landhep? Ora. Masarakat pancen grapyak lan nampani para turis sing ngunjungi Puncak Kekep. Dheweke uga pengin ngomong babagan wiwitan pembangunan daerah wisata Puncak Kekep sawetara wulan kepungkur. Sing duwe lahan Puncak Kekep masrahake manajemen pariwisata ing kana marang Pak Sharp. Nyenengake uga diajak. Tonton video Youtubeku kanggo ngerteni luwih lengkap.

Saiki, ora ana tiket mlebu menyang obyek wisata Puncak Kekep ing Gunung Anjasmoro Wonosalam. Tiket mlebu gratis iki ora ngerti suwene wektu suwene. Sampeyan mung kudu mbayar panganan lan omben sing dituku ing kios Pak Sharp. Apik tenan, ya? Ayo rencana plancongan menyang papan wisata alam ing Jombang iki. Entuk perjalanan sing apik menyang obyek wisata alam Puncak Kekep Wonosalam!

Bagikan tulisan ini:

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *