Mungkasi Preinan Ben Ora Mlebu Kuburan

Menyingkap Sejarah Sayyid Jumadil Kubro di Makam Troloyo Trowulan
Menyingkap Sejarah Sayyid Jumadil Kubro di Makam Troloyo Trowulan

Pandemi virus corona wis ngganggu akeh rencana preinan ing Indonesia. Wong sing biasane rajin kegiyatan plancongan saiki luwih seneng nginep ing omah. Sejatine nginep ing omah dudu pilihane. Luwih cocok kanggo prei manawa minangka paksaan saka negara kasebut liwat produk hukum lan instrumen negara. Maneka cara lan aturan wis digawe dening Pemerintah kanggo nyegah panyebaran Covid-19 sing luwih wiyar.

Manggon ing omah mesthi mboseni. Maneka kegiyatan ditindakake masarakat kanggo ngatasi rasa bosen. Kanggo wong sing seneng pariwisata kuliner, dheweke bakal nikmati kegiatan nggawe macem-macem piring ing omah karo mitra. Masak bebarengan dianggep luwih migunani kanggo nyuda kepinginan kanggo ngemil ing sanjabane omah sanajan saiki wis kasedhiya layanan pangiriman panganan sing siap dipangan.

Olahraga ing omah uga bisa dadi kegiyatan sing nyenengake lan sehat nalika kerja ing omah (kerja saka omah). Ana akeh pilihan olahraga ringan lan kuat sing bisa sampeyan lakoni ing omah. Yen wis biasa olahraga ing gym, sampeyan bisa nggawe replika peralatan fitness sing biasane digunakake. Sampeyan bisa kreatif nggawe barbel saka kaleng bekas, pasir, watu, lan semen.

Pamrentah terus menehi seruan supaya tetep ing omah kanthi pitulung saka Polisi Indonesia lan TNI. Nanging, isih ana sawetara wong sing tekad nindakake kegiyatan plancongan ing jaman pandemi virus corona. Sejatine bisa dingerteni sebabe dheweke nglanggar aturan pamrentah. Nanging sing penting ora digatekake yaiku nyebar wiji penyakit tanpa ngerti. Sapa ngerti sampeyan operator sing sehat banget lan ora nuduhake gejala penyakit.

Tumindak paling ekstrem sing ditindakake petugas disiplin yaiku nggawe poster lan spanduk sing maca serem. Contone: Mungkasi Liburan utawa Mlebu Kuburan, Pilih Nginep ing Ngarep utawa Mlebu Rumah Sakit, lan liya-liyane. Intine yaiku supaya masarakat Indonesia kudu diwedeni luwih dhisik kanggo manut paugeran pamrentah. Aku dadi nesu banget, Pamrentah banjur mbebasake para narapidana tumindak kriminal saka pakunjaran supaya masarakat ora kesasar ing dalan. Hmm, tenan!

Apa sampeyan minangka salah sawijining wong sing nuruti pamrayoga Pamrentah supaya tetep nginep ing omah sajrone pandemi virus corona? Utawa bisa uga kalebu klompok wong sing ora ngerti yen dikandhani lan seneng nglanggar rekomendasi Pamrentah? Apa wae pilihan sampeyan, sampeyan kudu siyap-siyap nanggung risikone. Muga-muga kita kabeh mesthi ana ing pangayoman saka Gusti Allah nalika ngadhepi wabah virus corona saiki.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *