Nalika Cacah Bocah Yatim Tambah Akeh

Pakaryan minangka guru agama lan guru ing studio Genius mbutuhake aku kenal akeh kulawarga sing unik. Salah sawijining jinis kulawarga sing asring dolan-dolan yaiku kulawarga tanpa kepala pria utawa masarakat ngarani kulawarga bocah yatim piatu. Sawise seda bapak, bocah-bocah yatim ing desa sing dakenggoni biasane ngerti yen bakal njupuk pelajaran ing studio jenius. Kayane gambar sing nemplek karo aku yaiku bocah-bocah yatim piatu.

Sajrone rong minggu kepungkur, ana perkara sing ora biasa. Papat wong lanang tiwas ing desa iki. Telung wong lanang iki dadi wali muridku. Asile, ana 5 bocah yatim piatu maneh sajrone 2 minggu kepungkur. Dheweke minangka wong sing bakal gabung karo 11 siswa jenius yatim piatu independen. Sanggar Genius minangka program pendhidhikan luar sekolah kanggo bocah-bocah yatim piatu sing diprakarsai dening Yatim Mandiri Foundation. Sanggar Genius Al Mujahiddin sampun madeg ing Dukuh Guwo wiwit taun 2010, sadurunge sadurunge aku bali menyang kutha asale.

Rong minggu iki aku terus balik takziyah. Siswa nggawa sega lan ndonga bareng ing pesareyan. Aku matur nuwun banget amarga duwe siswa sing bisa dadi kanca akrab. Krasa sesambetane pancen nuwuhake nuwuhake swasana kondusif nalika salah sawijining kancane kena bencana. Malah para siswa Sanggar Genius biasane langsung menehi saran marang bocah-bocah yatim piatu supaya njupuk pelajaran ing studio kanthi bimbinganku. Wutah kesadharan diri kanggo mbentuk komunitas dudu kekuwatan. Dheweke wis ngalami masa kanak-kanak sing apik banget. Nasib umum nyengkuyung supaya dheweke melu langkah sing umum.

Ora nate entuk jodho nanging malah repot ngurus bocah yatim piatu. Aku nganggep iki takdir. Aku ora nate ngganggu omongane wong liya. Ayo padha muter miturut pendapat dhewe. Iku hak. Aku mung manut apa sing dadi kekarepan atiku. Bocah-bocah yatim piatu sing dakwulangake ing macem-macem acara kabeh nyenengake. Nyawang dheweke ngelingake yen urip iku gampang banget dibuang. Punapa mawon sing diomongake wong-wong babagan cara ngasuh bocah-bocah yatim piatu, iku kembang urip.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *