Ngamanake Omah Sampeyan Saka Maling ing Wulan Puasa

Kepiye kanca blogger sampeyan ing Jombang? Muga-muga sampeyan isih semangat kanggo nindakake layanan pasa Ramadhan. Mlebu minggu kaping loro ing wulan pasa, akeh tindak kriminal ing padesan ing sekitar Kecamatan Mojowarno, utamane ing Dukuh Guwo. Umume tindak pidana yaiku nyolong lan ngrampok. Minggu kepungkur Bu Mayang dicekel wong sing ora dikenal ing wilayah persimpangan Ganjul. Pawarta kasebut cepet nyebar amarga para pelaku ora dhewe-dhewe ing kendharaan bermotor.

Diikuti karo perkembangan pencurian paling anyar ing salah sawijining omah warga Guwo, sing ana ing tengah sawah lan sawetara jarak saka wilayah perumahan. Sing duwe omah ninggalake omah kanggo sholat tarawih menyang mesjid udakara jam setengah pitu sore. Ibadah sholat tarawih suwene nganti jam setengah wolu sore. Sawise tekan omah, kondisine durung normal. Ternyata salah sawijining tembok omahe duwe bolongan ukuran awake diwasa. Nalika dicenthang, jebule mayuta-yuta wong sing duwe omah kelangan dhuwit.

Ow, bro, sanajan sampeyan butuh dhuwit, aja nyolong dhuwit tanggane. Apa kowe ora nuwun sewu karo sing duwe omah. Kondisi ekonomi sing malah malah dicolong. Nanging maling kuwi sing wuta ati lan ora peduli karo nasibe wong liya. Kebutuhan sing saya gedhe sadurunge preinan nyebabake masarakat dadi luwih nesu. Penghasilan masarakat durung saya mundhak nalika tingkatan kabutuhane masarakat saya saya mundhak. Kriminalitas sing kedadeyan ing komunitas kutha mesthi didhisiki dening kepentingan ekonomi.

Ana banyolan ing mburi maling sing tumindak ing Dukuh Guwo. Apa maling sing ninggalake tapak lan bukti. Kaos sing digunakake kanggo nggawe bolongan ing tembok ditinggalake ing omah korban. Hmm, kanthi tarif iki bisa dingerteni sapa sing dadi pelaku. Adhedhasar pangakune putra pemilik korban pencurian kasebut, sajrone sawetara dina kepungkur dheweke pancen wis nyekseni bocah lan bapak sing terus ngawasi kahanan omahe.

Iki nuduhake manawa ana rencana pidana. Muga-muga kita bakal cepet nemokake pelakune. Priksa manawa omah sampeyan dikunci nalika mbukak ibadah ing mesjid. Aja nganti sampeyan lali keamanan omah lan nglirwakake keamanan awake dhewe lan properti. Muga-muga inspirasi.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *