Nggayuh Asmarandana ing Dina Lamaran

Saben manungsa ora nate ngerti kapan katresnan kasebut bakal teka lan mrentah ing njero ati. Manungsa mung trampil ngrancang kabeh tembung lan tumindak kanggo wong sing dikasihi. Katresnan ora bisa dipungkiri uga ora bisa ditindakake. Bakal ana ing wektu sing tepat ing ati sing bisa napsirake. Apa kekuwatan manungsa yen Katresnan Kuwasa wis tuwuh rasa tresna lan tresna ing ati tumrap wong sing istimewa.

Yaiku kedadeyan ing antarane aku lan kowe saiki. Kita ora nate mikir yen Gusti Allah bakal nemoni pandemi kaya iki. Rong taun kepungkur, kita mesthi kenal, paling ora mung ngerti jeneng lan ngganti nomer WhatsApp. Nanging nyatane kita ora bisa ngerti lan ngerti liyane, sanajan nalika semana kita padha karo kegiatan karnaval kanggo mengeti dina kamardikan Republik Indonesia ing wulan Agustus 2019.

Kesempatan kaping pindho kanggo kita ketemu mesthine kedadeyan ing Oktober 2019 ing acara kemah Pramuka dina Setu lan Minggu ing lapangan kecamatan. Nanging nyatane Gusti Allah duwe rencana liyane. Sanajan kita ana ing papan sing padha, nyatane katemuan kita mung dibukak pirang-pirang wulan sawise adicara rampung. Aku lan sampeyan isih adoh banget kanggo ngerti, sanajan sampeyan uga wis ngerti aku minangka wong ing panggung lan mbengok pengeras suara.

Sanadyan kesempatan kasebut ora nate teka ing kalorone kanggo ndeleng. Ing wulan Desember 2019, aku mestine kepengin ngerti jeneng sampeyan utawa mung menehi salam. Nanging pranyata kebersamaan kita sajrone rong minggu nyiapake kompetisi gimnastik durung bisa nyedhaki aku. Pakaryan minangka videografer sing nyorot kabeh kurva sampeyan durung bisa narik minatku supaya luwih kenal karo sampeyan. Ya, iku diarani aran. Kita ora bisa ngontrol katresnan kanthi logika lan kekarepan.

Kancaku menehi nomer kontak WhatsApp sampeyan tanggal 21 April 2020. Dina sabanjure, 22 April 2020, persis dina sadurunge wulan Ramadhan, aku uga ana ing omahmu. Tujuane dak riko ing omah sampeyan wektu iku mung kanggo kenal sampeyan. Aku ora wani mbanting pangarep-arep yen aku dudu wong sing gampang tresna karo wong anyar. Aku mung bisa masrahake atiku marang wong sing dakkenal kanthi sedinane. Nanging apa sing bisa dakkandhakake, rasa seneng kaya saya saya gedhe lan pungkasane tuwuh rasa tresno lan pengin nduweni sampeyan kabeh.

Nganti pirang-pirang taun aku tetep mandheg ing pakunjaran egoisme. Aku ora pengin hubungan karo wanita sing aktif ing organisasi. Aku ora pengin ditinggal dhewekan saben wengi. Aku ora pengin debat serius ing perkawinan. Aku ora pengin dheweke nuduhake eseme karo wong liya. Nanging kabeh karepku bakal ilang nalika aku sadar yen egoku wis ngracuni pikiranku. Aku lali yen sadurunge njaluk hak, kudu luwih dhisik tugas. Kabeh prasyarat ing ndhuwur ora bisa ditrapake maneh nalika kesadharan awake dhewe tuwuh bareng tuwuh rasa tresna ing ati.

Setaun kepungkur, dina Senin, 10 Agustus 2020, kalorone wis ngelingake janji kasebut liwat proses khutbah utawa lamaran. Pangakon katresnan iki minangka langkah kawitan kanggo kita loro kanggo nggawe sesambungan katresnan sing luwih serius tumrap kluwarga warahmah sakinah mawaddah. Sajrone sepuluh dina kepungkur, aku ngakoni yen aku ora bisa turu kanthi tentrem amarga rasa seneng sing nyenengake bisa uga ora digatekake. Miwiti bengi iki aku bisa turu kanthi tenang nalika ngeling-eling wajahmu sing manis. Muga-muga sampeyan minangka wangsulan saben pandonga sing dakdedonga ing wulan Ramadhan sajrone sepuluh taun kepungkur.

Isih eling kanthi jelas wayah kang bungah ing wektu setaun kepungkur. Kulawarga gedhe wis kumpul. Esemane Ibu saya amba nalika dheweke ndeleng awake dhewe loro lagi foto bareng. Tangane Ibu goyang nalika nempelake cincin emas ing driji cincin sampeyan. Aku durung nate ndeleng dheweke seneng iki sadurunge. Muga-muga rasa seneng sing ana ing atine Ibu tetep urip nganti salawase urip. Ayo, ayo padha ngancani umur tuwa lan menehi perhatian kabeh nalika wis tuwa.

Saiki aku ngakoni aku wis tresna karo sampeyan. Aku ora nate edan kaya ngono amarga wanita. Matur nuwun kanggo nampa kula minangka calon bojo amatir sing ora duwe pengalaman kanggo nggawe urip kluwarga. Ing mbesuk, aja ragu-ragu ngelingake aku yen aku nyimpang saka dalan sing bener nalika aku dadi imam sampeyan. Kita pinanggih dening Gusti Allah kanthi paket kaluwihan lan kekurangan. Muga-muga Allah mberkahi lan nggampangake kabeh langkah kita ing bebrayan. Amin

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *