Ngleyang ing Dhuwur Sendhang Sarangan Magetan

Mau esuk kanca guru saka UPTD Kecamatan Mojowarno melu acara pendidikan lan pelatihan ing Hotel Merah 2 Sarangan Magetan. Iki pisanan aku dolan ing Tasik Sarangan. Aku ora nate ngrencanakake lelungan menyang Sarangan. Tugas resmi saka sekolah meksa aku lunga mrana. Udakara limang jam perjalanan saka Jombang menyang papan wisata ing Magetan iki. Perjalanan sing dawa lan nyenengake kanggo turis ing Kabupaten Magetan.

Nanging, kabeh krasa sayah bisa lunas nalika tekan wilayah Sarangan. Hawane hawa sing adhem plus pemandangan alam sing apik bisa ngilangi kabeh rasa sayah sajrone lelungan. Aku lan peserta liyane nginep ing Hotel Merah 2 Sarangan. Sengaja aku entuk ruangan 309 yaiku ing lantai 3 hotel iki sing dicet abang. Angin gunung adhem nyebul ing awake. Sanajan dheweke wis nginep ing ruangan, hawa adhem isih krasa krasa adhem.

Ing wayah wengi, sawise ngetutake serangkaian bahan latihan, aku lan kanca-kanca mlaku-mlaku ing dalan ngubengi tlaga. Jam sanga bengi wis kasep mlaku-mlaku. Untunge, isih ana restoran sing adol sate terwelu sarangan legendaris. Sate kelinci duwe rasa sing unik. Daginge luwih chewier tinimbang sate ayam. Aroma sing kuat nggawe sensasi wisata kuliner sing unik ing Kutha Magetan. Sate kelinci mesthi dadi primadona turis sing dolan ing Tlaga Sarangan.

Iki crita dina preinan pertama menyang Tasik Sarangan …

Dina kapindho ing wilayah wisata Danau Sarangan ditindakake kanthi cepet. Ing wayah esuk, aku lan kanca loro mlaku-mlaku ngubengi wilayah sekitar tlaga buatan iki. Ana akeh kethek sing main ing tengah-tengah cabang wit ing sacedhake tlaga. Aku kaget nalika salah sawijining pimpinan kethuk nuduhake pasuryan kanggo diusir. Aku enggal-enggal lunga saka kelompok keth├Ęk, sing esuk mau katon kaganggu karo anane.

Kaendahan Telaga Sarangan diprodhuksi saka tampilan formasi kerak bumi kanthi bentuk Gunung Lawu lan sawetara gunung sing ngubengi lingkungane. Akeh pendaki gunung nyoba ngrebut pucuk Gunung Lawu. Sadurunge tekan Gunung Lawu, para pendaki biasane mampir grojogan Tirtosari sing dununge ana ing sangisore Gunung Argopuro. Yaiku seri paket wisata petualangan ing Kabupaten Magetan sing menarik kanggo dicoba.

Miturut pengamatanku, Tlaga Sarangan mung saprapat saka wilayah Wadhuk Selorejo. Kondisi sendhang ora resik kanthi tumpukan uwuh ing pirang-pirang pojokan tlaga. Debit banyu Telaga Sarangan ora akeh banget. Musim garing sing dawa umure akeh mengaruhi banyu ing Tlaga Sarangan. Secara umum, aku ora seneng banget karo swasane Tlaga Sarangan. Sawetara cemilan kerajinan rakyat cukup kanggo nguciwani rasa kuciwaku. Cukup dina sing nyenengake ing akhir minggu wulan iki.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *