Pentinge Wong Tuwo Mahami Basa Isyarat Bayi

Anak Mengajak Bertengkar? Tahanlah Emosi Untuk Tidak Berdebat Dengannya
Anak Mengajak Bertengkar? Tahanlah Emosi Untuk Tidak Berdebat Dengannya

Basa isyarat bayi, komunikasi adhedhasar isyarat tartamtu sing dirancang kanggo sesambungan karo bayi sing anyar, saya misuwur sajrone pirang-pirang taun kepungkur. Iki dirancang kanggo ngewangi bayi sing cilik banget kanggo nyebut kekarepan lan kekarepane luwih cepet tinimbang umume. Spesialis tumindak bayi mikir yen mung ngilangi alangan ing antarane cara komunikasi bocah lan kapasitas kanggo nyebutake, nesu lan njeblug bisa dicegah.

Bocah-bocah umur lima nganti nem wulan bisa entuk sinyal dhasar sing dibutuhake kalebu barang utawa ide kayata “keluwen,” “susu,” “ngombe,” “kesel,” “anget,” “keren,” “dolanan,” ” jedhing, “lan” dolanan alus. “

Keahlian kanggo nyebutake prekara sing gampang bisa mbantu interaksi kanthi nggawe link menyang tembung sing diucapake. Malah bisa mbantu pangembangan sabanjure mode komunikasi lisan lan teks.

Ing ngisor iki minangka sawetara kaluwihan kanggo mulang anak sampeyan mlebu basa:

  • kapabilitas sing luwih dhuwur kanggo nangkep basa lisan, utamane ing antarane umur siji lan loro.
  • panggunaan kemampuan komunikasi lisan kanthi luwih cepet
  • panggunaan awal kalimat ing komunikasi verbal
  • nyuda bocah cilik nangis lan njerit
  • hubungan wong tuwa lan bocah sing luwih apik
  • bisa nambah IQ
  • mlebu nambah pengalaman sinau sajrone umur.

Umume basa isyarat nggunakake kulawarga negesake manawa bocah cilik bisa ngucapake luwih akeh marang wong tuwa sajrone wektu utama, uga perasaan.

Saben wong tuwa bayi ngerti. Sampeyan angel banget ngerti sebabe bocah kasebut tumindak kaya sing ditindakake. Nanging, prilaku supaya bocah bisa beda kanthi beda.

Kepiye Cara Paling apik kanggo Mulang Basa Tandha Balita?

Sampeyan kudu nggawe tandha saben ngucapake ukara ing saben dinten. Rahasia yaiku dedikasi lan ketekunan: Ucapake ukara “susu” lan priksa “susu” saben sampeyan menehi susu bocah.

Spesialis menehi saran manawa gerakan apa wae sing dipilih wong tuwa sadurunge kudu digunakake bebarengan karo ngomong kanthi keras. Penting banget kanggo nampilake polah lan ngucapake ukara utawa tembung.

Aja nganti kuciwani ati yen bayi ora langsung niru tumindak. Sampeyan kudu nuduhake kaping pirang-pirang pirang-pirang dina nganti entuk.

Saran ing ngisor iki bakal mbantu sampeyan mulang kanthi luwih cepet:

Miwiti kanthi nampilake sawetara simbol.

Bakal gampang kanggo wong tuwa ngeling-eling kapan nuduhake gerakan lan nglakokake kanthi rutin. Miwiti mung nganggo tembung sing sampeyan yakin duwe mupangate, kayata “mangan,” “ngombe,” utawa “turu.”

Ngucapake tembung-tembung sing diwakili kanthi sadurunge kanthi konsisten.

Wong tuwa pengin gerakan supaya dadi sesambungan menyang komunikasi lisan tinimbang ngganti. Terusake tumindak sadurunge sampeyan nyebutake istilah sing diwakili – kesinambungan penting.

Aja cepet banget nalika mlebu.

Balita entuk kanthi mbaleni. Dadi, nalika sampeyan takon babagan bocah yen ngelak, gunakake gerakan “ngombe” kaping pirang-pirang uga ukara pitakon kanthi cara sing unik saben wayahe: “Apa sampeyan pengin mangan?” “Apa sampeyan pengin duwe panganan?” lsp. Nalika nggawe gerakan kanggo satunggaling prekara, tandhani, critakake lokasi, lan banjur tindakake prosedur luwih kaping telu.

Sawise pirang-pirang minggu fokus marang sinyal awal, jembarake kosa kata bocah kanthi nggunakake gerakan item sing nyenengake. Anak biasane njupuk kanthi cepet lan nggawe gerakan kanggo barang utawa wong sing disenengi, kayata buku, dolanan, boneka, topi, uga kewan utawa makhluk kaya kirik, manuk beo, utawa iwak.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *