Pitutur Becik Bab Agama Islam

Motivasi dhiri wong muslim bisa tuwuh kanthi inspirasi aphorisme Islam. Kumpulan pitutur becik bab agama Islam duwe nilai-nilai kebenaran universal sing bisa ditindakake dening sapa wae ing saben dinten.

Ing artikel motivasi dhiri iki, aku nyoba nglumpukake koleksi aphorisme Islam saka salah sawijining pemikir lan panulis buku sing misuwur, Muhammad Al-Ghazali. Al-Ghazali wis nulis aphorisme Islam ing pirang-pirang buku sing diterbitake ing Indonesia. Pikirane Al-Ghazali arupa aphorisme Islam wis diterjemahake menyang basa Indonesia. Ing ngisor iki minangka koleksi pitutur becik bab agama Islam saka Muhammad Al-Ghazali.

Nyesali amarga kegagalan kepungkur lan nangis apa sing wis kedadeyan, manawa ing bentuk rasa lara utawa karusakan, sawetara ciri ora percaya marang Allah lan sengit marang nasibe.

Ing jagad iki, akeh banget wong sing kampanye nglucuti badan lan jiwa nganggo jubah taqwa lan kamulyan kanthi slogan “bali menyang alam”.

Kabeh perkara ala sing ngrusak keagungan lan kaendahan alam minangka penyimpangan sing kudu dihindari lan diilangi, ora ditinggalake lan ora digatekake.

Kelangan paningal lan eling sing jelas minangka alangan sandiwara kanggo ngerti sejatine.

Takon atimu minangka papan kanggo njaluk pandhuan saben sampeyan ngadhepi masalah sing ora jelas, lan masrahake wangsulan kasebut ing atimu, sanajan ana akeh ahli fatwa.

Posisi manungsa sing nyimpang saka sipate kaya posisi oyot sing rusak ing wit sing rusak, jantung sing gagal ing awak sing lara.

Pitutur Becik Agama Islam Dening Muhammad Al-Ghazali

Ing ngisor iki minangka koleksi pitutur becik agama Islam dening Muhammad Al-Ghazali sing wis dakkompilasi saka macem-macem sumber:

Umume kerusakan agama disebabake dening penganute sing salah paham pesen kasebut wiwit wiwitan, kaya kesalahan njupuk wong sing noleh lan mlayu saka paprangan.

Nyatane, kapinteran sing luhur ora bisa dipisahake karo wahyu, kaya intelijen sing ora bisa uwal saka teori lan prinsip ilmu pengetahuan.

Sejatine agama bakal migunani kanggo wong-wong sing ngerti kanthi bener lan nyadarake kanthi tanpa pabrikan lan keraguan.

Piwulang Islam sing nyakup macem-macem masalah urip yaiku panggilan jiwa sing sehat lan pikiran sing bener.

Pandhuan sing nyebar ing prinsip piwulang agama menehi kamardikan kanggo kasampurnane jiwa lan tekad sing gawe tenang.

Logika alami manungsa sing sehat, nalika ngetrapake dalan menyang kabecikan, cocog karo logika ayat swarga nalika nuntun kabeh manungsa menyang dalan sing lurus.

Kabeh cacat sing kedadeyan ing karakter amarga ana prekara sing ora bisa digunakake minangka standar lan ora bisa dianggep minangka sipat manungsa.

Wong sing duwe sipat suci, nyebar kawicaksanan sing penting, saran sing migunani, lan nyayakake kabeh tulus kanggo mbenerake kahanan sing nyimpang lan nyuda kesalahan sing nyebar.

Aporisme Islam dening Muhammad Al-Ghazali

Ing ngisor iki sawetara koleksi aphorisme Islam dening Muhammad Al-Ghazali:

Sejarah nyathet akeh kapitunan wong sing diarani tokoh agama.

Agama duwe watak harmoni lan kanthi rapi ngemot harmoni saka dimensi nalar, pangrasa lan cahya pandhuan.

Rusak sing ana ing agama palsu nuduhake kamenangan alam manungsa.

Kamenangan alam manungsa mesthine minangka introduksi kanggo ngerti agama kanthi jelas, miturut apa sing asale saka Allah, aja dibuwang sawise diculik karo tangan para manipulator.

Bingung ngerti teks agama ora liya yaiku mapane ukara sing ora cocog karo panggonane. Iki minangka penyakit sing ngrusak agama-agama sadurunge.

Yen wong dadi budak kepinginan sing ora bisa digayuh, iku bakal nuwuhake kekuwatane, lan nuwuhake kapitayane.

Akeh kasugihan sing nggampangake yen pihak duwe mbantu nulungi wong sing butuh, luwih penting tinimbang sawetara lan winates.

Kajaba pitutur becik agama Islam saka pamikiran Muhammad Al-Ghazali ing ndhuwur, isih akeh inspirasi sing asale saka aphorisme Islam saka para pemikir Muslim liyane. Mungkin sampeyan pengin nambahi ing kolom komentar?

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

error: Content is protected !!