Ribete Dadi Wong Tuwo Sing Anake Akeh ing Mangsa Pagebluk Corona

Kunjungan Guru ke Rumah Orang Tua Siswa dalam kegiatan Belajar Dari Rumah di Masa Pandemi di Kabupaten Jombang
Kunjungan Guru ke Rumah Orang Tua Siswa dalam kegiatan Belajar Dari Rumah di Masa Pandemi di Kabupaten Jombang

Sinau saka kegiyatan ing omah sing ditindakake siswa saka institusi pendhidhikan formal ing saindenging Indonesia sajrone pandemi iki nuwuhake pirang-pirang masalah sing kudu ditangani wong tuwa kanthi adil, wicaksana lan tliti.

Antarane alangan kegiyatan sinau saka omah, online uga offline (njaba jaringan) yaiku kasedhiyan piranti elektronik sing digunakake kanggo kegiyatan sinau. Yen wong tuwa duwe luwih saka siji bocah sing lagi sekolah lan kabeh wis sinau saka omah, mula seneng utawa ora, wong tuwa kudu nyediakake sawetara smartphone supaya saben bocah bisa nggunakake ing kegiatan sinau saka omah.

Duwe smartphone utawa telpon pinter kanggo kulawarga Indonesia dudu masalah sing gampang. Kajaba iku, akeh sumber pengasilan kulawarga sajrone pandemi iki wis dikurangi drastis. Mula, panggunaan smartphone kanggo sawetara siswa ing kulawarga ora bisa diendhani. Sedulur bisa nggunakake unit smartphone sing padha kanggo sinau online lan offline saka omah.

Konflik sing asring kedadeyan ing antarane para sadulur yaiku kedadeyan mbahas nggunakake smartphone dhisik supaya tugas sinau saka omah rampung luwih dhisik. Konflik sing ana ing antarane sedulur sajrone proses sinau saka omah kudu ditanggapi kanthi luwih wicaksana dening wong tuwa. Aja nganti wong tuwa melu sisih siji bocah, sanajan kalorone duwe niyat apik yen sinau ing omah.

Wong tuwa aja nganti mrentah adhine sing tuwa supaya masrahake adhine. Kajaba iku, wong tuwa ora kudu nglindhungi adhine sing cilik supaya nggunakake smartphone luwih dhisik tinimbang singmase. Wong tuwa kudu ngerti aturan sing digawe guru sekolah. Iki ana gandhengane karo deadline kanggo ngirim tugas PR.

Ora kabeh tugas PR dadi darurat lan penting banget. Saben guru duwe kabijakan beda babagan durasi tugas sekolah. Kadhangkala guru menehi wektu kanggo nindakake tugas nganti awan. Lan uga ana guru sing nyedhiyakake keluwesan supaya para siswa nindakake tugas lan ngirim nganti jam wolu sore. Iki sing kudu dingerteni wong tuwa supaya ora ana konflik panggunaan smartphone sing padha ing kulawarga sing padha. Muga-muga artikel iki bisa nambah wawasan nalika ngancani bocah sinau ing omah nalika pandemi iki.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *