Tips Tuku Dolanan Kanggo Anak

5 Wahana Gratis di Gumul Paradise Island Kediri yang Harus Anda Coba
5 Wahana Gratis di Gumul Paradise Island Kediri yang Harus Anda Coba

Sawetara tips kanggo golek dolanan sing cocog kanggo bocah:

1. Rentang umur cocok kanggo bayi sampeyan

Saiki dolanan duwe label sing nuduhake umur sing cocog. Ana mesthi angel nalika milih dolanan kanggo anak dhewe, luwih ngerti manawa dolanan bakal disambut dening bocah utawa ora. Nanging, utamane nalika nerangake bocah-bocah umur 3 taun, penting banget kanggo ngetutake saran babagan bungkus amarga akeh dolanan duwe potongan cilik sing bisa mbebayani bocah cilik.

2. Apa cocog karo minat bocah?

Bocah-bocah wiwit nuduhake kapinterane wiwit isih cilik. Sawetara seneng banget karo kewan, sing liyane seneng karakter kartun tartamtu utawa bisa uga kepengin weruh musik utawa ruang angkasa. Kita kudu mesthi milih dolanan sing ana gandhengane karo minat bocah saiki mesthi dadi taruhan aman amarga bisa mbantu minat karo bocah sing ana.

3. Apa aman kanggo bayi sampeyan?

Kabeh dolanan sing ana ing omah kanggo bocah-bocah ora aman kanggo bayi. Pancen apik yen nemokake dolanan sing cocog kanggo bocah miturut umur. Dolanan dolanan kanthi bagean cilik ora aman kanggo bayi amarga bocah bisa nggunakake salah nanging yen umur luwih gedhe bisa dolanan. Isih, deleng komponen dolanan lan deleng kepiye carane digawe.

4. Nyengkuyung kreatifitas

Dolanan mesthi ngewangi bocah kanggo njlajahi sisi kreatif nalika main dolanan lan kita kudu milih dolanan sing khusus mbantu kreatifitas bocah. Ing jaman saiki, wektu sing saya suwe saya pas ing ngarep layar, dolanan sing nyengkuyung eksplorasi kreatif mbantu bocah supaya sinau babagan awake dhewe lan jagad iki.

5. Apa nduweni nilai pendidikan?

Dolanan pendidikan ora mung bisa nyenengake, nanging uga bisa mbantu bocah sinau perkara anyar kanthi cara sing nyenengake lan nyenengake nalika isih cilik. Nalika bocah cilik nggunakake dolanan sing padha bola-bali kanggo tujuan sing padha, dheweke bakal nambah kapercayan kanthi katrampilan, mula bakal kepengin sinau lan muter maneh. Dolanan semacam iki mbantu sinau lan pangembangan bocah.

6. Regane dolanan murah apa larang?

Mundhak bocah iku biayane tambah larang. Lan kira-kira apa? Dolanan bocah uga larang! Aja mbuwang kabeh dhuwit menyang dolanan sing mung bakal nyenengake bocah sawetara wulan. Wong tuwa kudu mesthi riset lan golek dolanan sing cocog kanggo bocah kasebut. Sawetara dolanan bisa diowahi dadi sesuatu sing beda lan nantang nalika umure bocah.

7. Nyengkuyung Sinau

Dolanan sing ngasilake swara lan cahya iku apik, nanging mesthine bisa mbantu tuwuh ing pikirane bocah. Dheweke isih enom nganti bisa milih prekara lan sinau kanthi cepet, mula nggunakake wektu iki. Kita kudu mesthi nandur modal ing dolanan kasebut sing bisa ngatasi masalah utawa mikir kanthi kritis kanggo muter utawa dibangun.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *