Mitos Penyakit Pagebluk ing Wulan Sura lan Sapar, Tenan Opo Ora?

Mitos sing tuwuh ing antarane masarakat Jawa negesake manawa ing wulan Sura lan Sapar ana akeh penyakit sing disebabake pagebluk. Apa iki pancen takhayul utawa apa sejatine kedadeyan ing masarakat? Panulis arep mbahas babagan mitos penyakit pagebluk adhedhasar narasi para pinituwa ing Dusun Guwo, Kabupaten Jombang. Ngrungokake critane langsung menehi kesan sing beda tinimbang maca… Lanjutkan membaca Mitos Penyakit Pagebluk ing Wulan Sura lan Sapar, Tenan Opo Ora?

Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Apa Sampeyan Isih Seneng Plancongan ing Mangsa Pagebluk Corona?

Wis setaun luwih warga Indonesia lan wong sadunya kena pandemi virus corona. Pandemi corona sing nyerang Indonesia wis ngrusak akeh rencana sing digawe warga. Salah sawijining agenda sing dijamin bakal katunda yaiku lelungan utawa wisata. Plancongan minangka budaya anyar masarakat Indonesia jaman saiki. Tren lelungan ing akhir minggu wis tambah akeh ing kabeh golongan masyarakat… Lanjutkan membaca Apa Sampeyan Isih Seneng Plancongan ing Mangsa Pagebluk Corona?

Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Mungkasi Preinan Ben Ora Mlebu Kuburan

Pandemi virus corona wis ngganggu akeh rencana preinan ing Indonesia. Wong sing biasane rajin kegiyatan plancongan saiki luwih seneng nginep ing omah. Sejatine nginep ing omah dudu pilihane. Luwih cocok kanggo prei manawa minangka paksaan saka negara kasebut liwat produk hukum lan instrumen negara. Maneka cara lan aturan wis digawe dening Pemerintah kanggo nyegah panyebaran… Lanjutkan membaca Mungkasi Preinan Ben Ora Mlebu Kuburan

Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa