Dewean Mlaku Nang Kene

Jalanan desa Bayeman yang ku lewati setiap hari...
Jalanan desa Bayeman yang ku lewati setiap hari…

Ora ana sing ngerti lakune uripe manungsa. Ora saiki, ora sesuk. Wong-wong sing biyen dadi bagean penting kanggo proses pertumbuhan lan pengembangan sampeyan, aja njamin yen sesuk isih ana. Atine manungsa saya owah, kaya owah-owahan awan lan wengi sawise muter bumi ing poros.

Tansah nyiyapake jiwa kanggo tuwuh karo alam semesta. Siapke nyali supaya bisa katon gagah. Yaiku perjalanan sing adoh karo TPQ Al Mujahiddin. Dadi dolanan solo pancen penting. Saben gerakan sampeyan dianggep penting. Pemikiran sampeyan bisa uga duwe pengaruh kanggo pangowahan tumindak sing ana ing sekitar sampeyan.

Panulis wis dadi guru tunggal ing institusi agama iki sajrone pitung wulan kepungkur. Kabeh kedadeyan mung ora direncanakake. Kabeh guru liyane ngupayakake ekonomi lan ora berjuang karo tumpukan buku lan swarane bocah-bocah sing keprungu.

Ora ana kabeneran sing bener lan sing salah ing babagan pendhidhikan non-formal. Kita kabeh miwiti langkah adhedhasar kerja tulus lan layanan sosial. Sanajan arah pikirane ganti mengko, iki minangka konsekuensi logis pangembangan pola pikir lan tuntutan memenuhi kabutuhan urip. Mesthi saben wong duwe pertimbangan khusus kenapa dheweke nyerah proses layanan komunitas lan fokus karo kulawargane.

Nalika semana panulis ngucapake matur nuwun banget amarga wis entuk kesempatan kanggo martakake kabar apik babagan masa depan Islam. Saben bocah nangis nalika maghrib ing kelas pamulangan mujudake pandonga sing bakal narik tangan panulise saka ngisor neraka. Kanggo bocah-bocah kasebut, panulis pinemu pangajab supaya digawa lunga menyang swarga. Sanajan ora asring tumindak kanggo nindakake macem-macem tumindak kanggo narik perhatian wong diwasa, iki minangka proses pendhidhikan moral.

Nggoleki nasib urip ora gampang kaya golek sendok ing tumpukan piring makan. Yen sampeyan wis nemoni takdir kasebut, mula hayati lan tekun sajrone tumindak sampeyan entuk bathi tumrap awak dhewe, wong liya lan masarakat. Sekilas saka wong liya mesthi bakal ana nalika sampeyan luwih tekad kanggo pindhah. Aja pedot semangat lan delengen manawa bangsa iki ngarep-arep tumindak nyata ing masarakat.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *