Apa Enake dadi Blogger Jombang sing Seneng Mbahas Panganan?

Aku ora nate mbayangake yen aku bakal dadi foodblogger ing Jombang. Sanajan dadi blogger, dudu impenku wiwit cilik. Nalika isih cilik, aku luwih motivasi dadi guru lan saiki wis kedadeyan. Wiwitane dadi blogger utawa blogger yaiku nalika aku kerjaan sing meksa aku adoh saka kuthane. Kanggo ngrampungake rindu ing omah, aku uga nulis macem-macem crita bocah lan keunikan budaya Jombang. Mboko sithik kebiasaan iki dadi watak ku. Wiwit taun 2009, aku aktif nulis artikel blog.

Tema lan topik artikel blog ing kene uga dikembangake jumbuh karo pangembangan pola pikirku. Nalika pisanan nulis blog, umume ngulas bisnis online. Bisa dingerteni, nalika semana udakara taun 2009 nganti 2012 bisnis online saya akeh kanthi maneka warna model bisnis. Aku edan babagan bisnis afiliasi, mbayar saben klik lan tetep karo skema ponzi. Nanging suwe-suwe, niat golek dhuwit ing internet wiwit beda-beda lan beda karo lingkungan sosial. Pendhidhikan minangka sarana kanggo nggayuh kesadharan awake dhewe supaya bisa dadi manungsa sing luwih manusiawi.

Tujuane kanggo nulis wis diganti saka orientasi dhuwit dadi nuduhake orientasi utawa nuduhake pengalaman saben dinane. Sapa sing nganggep iku sabenere amarga motivasi kanggo nuduhake manawa blog iki bisa ngasilake dhuwit kanthi terus-terusan. Saka pirang-pirang jinis nulis ing blog iki, bubar artikel sing wis dakriksa babagan panganan. Jeneng foodblogger uga tetep dakkandhani amarga umume kanca sing ndeleng artikel blog iki nganyari babagan panganan.

Apa sing nyenengake nalika dadi foodblogger? Dadi foodblogger, aku bisa nyoba macem-macem panganan tur khas Jombang. Pariwisata kuliner ing Jombang saiki saya akeh. Macem-macem panganan sing didol ing Jombang ora mung panganan asli saka wilayah Jombang nanging uga panganan regional liyane sing digawe dening warga Jombang.

Gagasan bisnis kuliner asale saka panganan ing sanjabane wilayah Jombang. Contone, panganan seblak wis dadi salah sawijining wisata kuliner sing dikarepake banget dening warga Jombang. Kuliner Seblak dipercaya asale saka wilayah Jawa Barat, sekitar kutha Bandung. Nanging, kanthi minat masarakat kanggo nyoba panganan iki, pengusaha kuliner ing Jombang melu nggawe rasa kuliner miturut selera masarakat Jombang.

Ana kepuasan tartamtu nalika aku bisa nyemak panganan sing didol para pengusaha kuliner ing Jombang. Kepuasan pisanan yaiku aku bisa ngrasakake panganan bebarengan karo keunikan lingkungan bisnis kuliner ing Jombang. Maneka warna kuliner ing Jombang diwenehake kanthi cara sing unik lan uga swasana sing unik. Ana panganan sing disajikake kanthi cara lesehan lan ana uga sing nganggo gaya pujasera. Sampeyan bisa milih swasana makan sing beda miturut swasana ati.

Kepuasan sabanjure nalika bisa budhal wisata kuliner ing Jombang yaiku aku bisa promosi macem-macem bisnis kuliner potensial ing Jombang. Mungkin aku ora bisa melu langsung ing upaya pembiayaan usaha cilik lan menengah (UKM) ing Jombang. Nanging aku bisa melu aktif promosi menu paling anyar sing didol ing toko panganan. Iki minangka wujud sinergi saka para blogger lan pengusaha kuliner ing jaman digital.

Mungkin sampeyan mikir manawa dadi foodblogger regane akeh dhuwit amarga saben minggu kudu mangan ing njaba. Nyatane iki bisa diapusi. Mangkane mangan ora usah akeh biaya. Kajaba iku, wisata kuliner ing Jombang saiki ditawakake kanthi rega sing cukup murah. Sampeyan mung kudu muter panganan. Biaya panganan ora kudu dibuwang ing omah, nanging uga bisa dibuwang ing njaba omah. Iki minangka strategi sing bisa digunakake supaya aku bisa tetep aktif nyemak macem-macem menu anyar ing jagad bisnis kuliner Jombang. Apa sampeyan uga kepengin dadi foodblogger?

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *