Mbangun Pakumpulan Blogger ing Kutha Jombang

Komunitas blogger Jombang minangka asosiasi para blogger sing aktif nulis lan nuduhake critane liwat blog pribadi ing internet. Sajrone sawetara wulan kepungkur, aku kepengin banget nggawe komunitas blogger Jombang sing lengkap lan padhet. Nanging, gaweyane ora gampang kaya sing dak bayangake. Ana alangan kanggo nggawe komunitas blogger Jombang sing bisa dadi forum para blogger sing pengin ngupayakake bisnis online lan nggawe merek pribadi ing internet.

Aku wis ketemu sawetara klompok remaja sing wis dakwulang babagan dhasar nggawe blog pribadi. Wiwitane dheweke minat, nanging suwe-suwe dheweke ora gelem nulis artikel blog. Para mudha saiki kayane ora sabar ngupayakake bisnis online. Dheweke pengin asil cepet nalika usahane alon. Ing kene kelemahane calon blogger saka Jombang. Dheweke ora nggatekake proses kasebut lan mung fokus ing asil.

Saliyane, ana sawetara wong diwasa sing terang-terangan ngakoni manawa aku kepengin sinau babagan nggawe blog pribadi lan nggawe bisnis online. Dheweke terus terang inspirasi saka sawetara kiriman babagan bisnis online sing wis dakalami. Aku uga nampi semangat karo tangan sing terbuka. Namung kesibukan lan kesibukane kayane angel banget nggawa kita bareng. Klompok iki duwe minat banget kanggo ngupayakake bisnis online amarga dheweke ngerti yen potensial kanggo bisnis online saya saya saya gedhe.

Ana macem-macem motivasi ing rong klompok ing ndhuwur. Umume para mudha umume luwih sithik ngupayakake bisnis online. Wong enom uga ora seneng karo tenggat wektu lan cepet-cepet mlebu wektu. Kangge, wong diwasa wis rakulino nggarap target. Dheweke bakal kepengin banget entuk target sing wis ditemtokake sanajan kudu saingan karo wektu. Kaloro klompok kasebut angel dikombinasikake dadi komunitas blogger ing Jombang. Rentang umur nyebabake pola pikir sing beda kanggo nggawe komunitas blogger Jombang sing padhet.

Antarane akeh alangan sing diadhepi nalika nggawe komunitas blogger Jombang, jebule isih ana dhukungan kanggo mbangun komunitas pangguna internet sing luwih apik. Yen dheweke ora kepengin nggawe komunitas blogger Jombang, bisa uga ana ing antarane, bisa uga ing antarane padha nglumpukake miturut kapinterane dhewe-dhewe nggunakake media sosial kayata Facebook, Twitter, WhatsApp, Line, utawa Telegram. Bisa uga diwiwiti saka pacelathon liwat media sosial ing sawijining dina, dheweke bakal duwe kesadharan dhiri kanggo mbentuk komunitas blogger Jombang sing efektif.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *