Pentinge Njaga Pikiran Kanggo Semangat Urip

Ana akeh wong sing rumangsa yen uripe bubar bubar ing Indonesia. Sawetara wong kalebu tumindak mbebayani, kayata ngonsumsi obat-obatan ilegal, ngombe omben-omben, lan sawetara uga nyoba bunuh diri. Wong sing cerdas kaya ngono uga duwe motivasi urip sing cendhak.

Saliyane, Indonesia bubar ora ana gandhengane karo munculé sawetara organisasi kerajaan fiksi sing diwiwiti kanthi paningkatan motivasi dhiri sing tuwuh banget ing antarane para individu kasebut. Wong-wong sing motivasi banget iki nganggep dheweke minangka bagean penting ing sejarah budaya manungsa. Dheweke ora mung duwe motivasi dhuwur kanggo urip, nanging uga duwe minat kanggo diakoni lan dihargai masarakat umum. Kabeh wujud semangat urip para pimpinan kerajaan fiksi diwiwiti saka pikirane dhewe-dhewe.

Saka katrangan sederhana ing ndhuwur, kita bisa nggawe perbandingan manawa tumindake wong sing semangat lan sing ora duwe semangat kabeh duwe pamikiran dhewe. Sing dipikirake pungkasane ditindakake kanthi tumindak sing efektif lan uga ngrusak. Sampeyan bisa milih rong jinis tumindak miturut target urip. Panulis uga ora ngerti kepiye sampeyan nemtokake prioritas urip. Yen langkah-langkah ing ndhuwur wis ditemtokake, sampeyan kudu bisa milih salah sawijining tujuan kasebut.

Amarga pentinge pikirane urip sing bisa nyebabake semangat kita urip, wajar yen sampeyan kudu ati-ati ngatur pikirane sampeyan dhewe. Sampeyan ora mesthi optimis utawa pesimis. Sampeyan uga kudu menehi logika supaya bisa mikir kanthi rasional. Mungkin wit kulawarga sampeyan pancen keturunan kerajaan utawa getih biru. Nanging sampeyan ora kudu ngarep-arep manawa sampeyan bisa oleh warisan kemenangan kepungkur kanggo mbangun kerajaan ing saiki.

Elinga yen ganti jaman wis bisa ditindakake, mula sampeyan kudu netepi lan netepi undang-undang lan peraturan saiki. Aja mikir nggawe aturan dhewe miturut kekarepan pribadi. Ing endi bumi jumangkah, ing kana langit dijunjung. Muga-muga kita tansah seneng nglakoni urip ing dina sing nantang iki.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *