Iki 3 Alasan Sampeyan Kudu Nonton Tivi Karo Bocah-bocah

Information overload. Conceptual image of male and female figures with an array of television images that are breaking over them in a wave. This image may represent the concept of information overload, where too much information is provided and it becomes difficult to select what is needed.
Perusahaan keuangan berbasis teknologi kini makin memudahkan transaksi manusia modern.

Nalika repot nyambut gawe lan nyediakake dhukungan dunyo banda kanggo bocah-bocah, sampeyan kudu nglampahi ‘wektu’ karo dheweke. Ora mung kudu nindakake perkara sing produktif. Kadhangkala nggawe prekara-prekara sing sederhana kayata ngolah kebon, ndandani apa-apa ing omah, utawa malah nonton TV kanthi mbantu nggawe ikatan seumur hidup karo pendidikan bocah-bocah.

Ya, nonton televisi karo anak sampeyan minangka kegiyatan sing apik kanggo ningkatake lan nggawe ikatan antarane wong tuwa lan bocah-bocah. Telung alasan sing kudu motivasi sampeyan nonton televisi karo bocah apa wae?

1. Ngembangake pangerten

Yen wong tuwa nonton televisi karo anak-anake, umume padha padu lan banjur setuju kanggo nonton bab sing disenengi wong loro, utawa bisa uga ana pihak sing kompromi. Iki kudu dianggep minangka kesempatan sing apik kanggo mulang bocah babagan penyesuaian.

Penting banget kanggo sinau babagan nggawe sawetara pangaturan kanggo wong sing sampeyan tresnani. Uga wong tuwa lan bocah bisa saling ngerti lan ngormati pilihan masing-masing. Mesthi wae, kalorone pihak kudu ganti-ganti gawe korban liyane. Mung banjur kapercayan lan pangerten berkembang.

2. Diskusi kang nyenengake

Yen wong tuwa lan bocah nonton bareng, mesthi bakal ana perspektif sing beda babagan masalah. Kanthi diskusi lan debat kanthi apik, bisa ana pemahaman sing luwih apik babagan kalorone pihak. Diskusi lan debat nyengkuyung anak supaya bisa mikir kanthi jelas lan jelasake, uga entuk pandhuan lan koreksi dening wong tuwa sing wis pengalaman. Aja nganti debat kanthi otoritatif amarga bakal nyegah bocah mikir kanthi bebas.

Gagasane yaiku mulang bocah supaya ndeleng masalah saka kabeh sudhut. Aja kritik utawa nistha, yen ora bakal ngerti apa sing dipikirake bocah kasebut lan dheweke ora pengin crita. Sampeyan pengin nyengkuyung kebebasan ngomong lan mikir kanthi bebas ing kene.

Saben generasi mikir beda. Bukak pikiran sampeyan lan diskusi utawa debat sing sehat, tanpa alesan sing banter. Sampeyan ora kudu setuju karo siji sudut pandang, masalah bisa ditinggalake tanpa kesimpulan. Gagasan yaiku supaya bocah mikir. Yen ditangani kanthi tliti diskusi bisa nambah hubungan lan nambah pangerten kulawarga.

3. Jembatan kesenjangan generasi

Nalika wong tuwa nonton acara tivi sing dikepengini bocah lan uga bocah liya nonton apa sing disenengi wong tuwa, dheweke bakal sinau paham babagan perspektif generasi liyane. Penting banget kanggo nyepetake kesenjangan generasi, lan uga kanthi cara sing hormat.

Iki mbantu ngatasi masalah liyane sing bakal teka mengko. Wong tuwa ngerti tantangan, rasa seneng lan rasa sing ora disenengi generasi anyar lan ing tangan liyane, bocah ngerti sebabe wong tuwa mikir lan menehi saran kaya ngono.

Pungkasane, penting kanggo nikmati kagiyatan liyane tinimbang kerja, nglampahi wektu lan saling menghormati karo bocah-bocah. Penghormatan minangka tembung kunci ing kene. Kaya wong tuwa sing ngarepake bocah-bocah supaya dihormati, uga bocah-bocah uga butuh pakurmatan saka wong tuwa yen wis tuwa. Televisi minangka cara sing apik kanggo nyambung.

Bagikan tulisan ini:
Diterbitkan
Dikategorikan dalam Basa Jawa

Oleh Agus Siswoyo

Teacher in real life, story teller and Indonesian blogger.

Tinggalkan komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *